Google+ To Φανάρι : Στις ΗΠΑ έχουν ποινικοποιηθεί οι άστεγοι και όσοι τους βοηθάνε προσφέροντάς τους τροφή!

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Στις ΗΠΑ έχουν ποινικοποιηθεί οι άστεγοι και όσοι τους βοηθάνε προσφέροντάς τους τροφή!

Δώστε τροφή στους άστεγους στην Αμερική και θα πάρετε πρόστιμο ή ακόμα και θα συλληφθείτε!
​Η κατάσταση της έλλειψης στέγης στην Αμερική είναι τρομακτική, ένα θέμα που δεν αναφέρεται σε μεγάλο βαθμό. Το πρόβλημα αγνοείται από την Ουάσινγκτον, που κάνει ελάχιστα ή τίποτα για να το αντιμετωπίσει....


Σύμφωνα με την National Alliance to End Homelessness (Εθνική Συμμαχία για τον Τερματισμό Έλλειψης Στέγης), πάνω από 550.000 Αμερικανοί είναι άστεγοι και κάθε νύχτα είναι υποχρεωμένοι να κοιμούνται έξω, σε καταφύγιο έκτακτης ανάγκης ή μεταβατική κατοικία.

Η έλλειψη στέγης είναι ζήτημα φτώχειας, επηρεάζοντας τους φτωχούς εργαζόμενους και τους άνεργους αφού οι δαπάνες στέγασης και μίσθωσης είναι ολοένα και πιο απρόσιτες.

Το 2014, περίπου 7 εκατομμύρια Αμερικανοί διπλασιάστηκαν με την οικογένεια ή τους φίλους τους, για πολλούς είναι το προανάκρουσμα στην έλλειψη στέγης.

Μια πρόσφατη έκθεση της HUD αποκάλυψε την αύξηση των αστέγων το περασμένο έτος, λέγοντας ότι έρχεται σε μια εποχή μιας κρίσης κατοικιών.

Σύμφωνα με την Εθνική Έκθεση Διαμερίσματος, τα ενοίκια ήταν υψηλότερα σε 89 από τις 100 μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής πέρυσι.

Το 2017, το Εθνικό Νομικό Κέντρο για Άστεγους και Φτωχούς (National Law Center on Homelessness and Poverty -NLCHP), σε έγγραφο του με τίτλο Κατοικία και όχι Χειροπέδες (Housing Not Handcuffs), αναφέρει οι νόμοι ποινικοποίησαν την έλλειψη στέγης σε 187 πόλεις από το 2006 - απαγορεύοντας τον ύπνο σε δημόσιους χώρους, τη διαβίωση σε οχήματα και την διανομή τροφίμων.

Αναφέρουν:
"Αν και πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης δεν έχουν κυριολεκτικά άλλη επιλογή από το να ζουν έξω και σε δημόσιους χώρους, οι νόμοι και οι πρακτικές επιβολής της νομοθεσίας που τιμωρούν την παρουσία ορατών αστέγων στο δημόσιο χώρο συνεχίζουν να αυξάνονται".

​Σε πάρα πολλά μέρη σε ολόκληρη την Αμερική, οι άστεγοι ποινικοποιούνται για τη δυστυχία τους, αντί οι ομοσπονδιακοί, κρατικοί και τοπικές αρχές να λάβουν υπεύθυνα μέτρα για την άμβλυνση του προβλήματος.

Την περασμένη Κυριακή, τουλάχιστον 12 ακτιβιστές συνελήφθησαν γιατί παρέδωσαν τρόφιμα στο Wells Park στο El Cajon της Καλιφόρνια. Οι ακτιβιστές αμφισβητούν τον ισχυρισμό των αρχών ότι έχουν απαγορεύσει φιλανθρωπικές πράξεις λόγω εστίας ηπατίτιδας Α.

Τώρα οι ακτιβιστές, που είναι μέλη μιας ομάδας που ονομάζεται Break the Ban, κατηγορούνται για παραπτώματα. Οι αρχές αρνήθηκαν τις κατηγορίες εναντίον 14χρονου ακτιβιστή.

"Οι άστεγοι που ήταν εκεί [κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης] ήταν πολύ ευγνώμονες που βρισκόμασταν [στην απαγόρευση]", δήλωσε ο Shane Parmely, μέλος του Break the Ban και ο διοργανωτής της εκδήλωσης στην RT.

Οι άστεγοι "ήταν πολύ αναστατωμένοι από το γεγονός ότι ο δήμαρχος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου μπόρεσαν να περάσουν μια τέτοια άκαρδη διάταξη και κανένας από αυτούς τους κυβερνητικούς αξιωματούχους δεν βγήκε στο πάρκο και δεν μίλησε με αυτούς τους ανθρώπους", πρόσθεσε.

​"Αυτό σημαίνει ότι ποινικοποιούν την έλλειψη στέγης. Έχουν δημιουργήσει 4 νόμους κατά των άστεγων. Κανένα κάμπινγκ, κανείς να μην κοιμάται στα αυτοκίνητα, να μην τηγανίζει και να μην δίνει τροφή στους άστεγους ", δήλωσε ο Mark Lane.

"Έχουμε ένα πρόβλημα με την ηπατίτιδα Α, αλλά αυτό δεν το αντιμετωπίζεται με το να μην τρώνε οι άστεγοι, αλλά δίνοντάς τους τις κατάλληλες εγκαταστάσεις τουαλέτας και υγιεινής, την εκπαίδευση".

Η έλλειψη στέγης έχει αυξηθεί στην πόλη και υπάρχει πρόβλημα με υψηλές τιμές ιδιοκτησίας. "Έχουμε ένα υψηλό ποσοστό αστέγων που είναι βετεράνοι. έχουμε υψηλό ποσοστό αστέγων που εργάζονται. Υπάρχει αυξανόμενη ποινικοποίηση των ανθρώπων που είναι φτωχοί και αδύναμοι".

Το 2017 το Census Bureau Supplemental Poverty Measure που είναι για την καταμέτρηση της φτώχειας, έδειξε ότι το ποσοστό φτώχειας της Καλιφόρνιας είναι το υψηλότερο από κάθε πολιτεία, κυρίως λόγω του κόστους στέγασης.

Κατά τα άλλα ο Τραμπ δίνει οδηγίες και συμβουλές στο Ιράν σε θέματα φτώχειας και ζητάει να παραιτηθεί η κυβέρνηση.

​Όσο για την Ελλάδα... προσεχώς στις οθόνες σας...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου