Google+ To Φανάρι : Δεν βάζουν μυαλό!! Επαναφέρουν την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Δεν βάζουν μυαλό!! Επαναφέρουν την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

 Βάζουν απ' το παράθυρο την Τουρκία στην Θράκη!!

Πουθενά δυστυχώς δεν γίνεται λόγος στην τροπολογία, αν και θα έπρεπε, για την συνθήκη της Λοζάνης που υπέγραψαν στις αρχές του προηγουμένου αιώνα Ελλάδα και η Τουρκία η οποία συνθήκη διέπει και ορίζει τις σχέσεις των δύο κρατών και κάνει λόγο για μουσουλμανική μειονότητα και όχι εθνική, πόσο δε μάλλον για τουρκική... Παρ' όλα αυτά η Ελληνική αριστερή κυβέρνηση των απάτριδων πέφτει σε Εθνικό ατόπημα που θα το πληρώσει για άλλη μια φορά ολόκληρο το Ελληνικό έθνος και υποχωρεί αμαχητί στις επεκτατικές ορέξεις του Ερτογάν χωρίς κάν να προσπαθήσει να αμυνθεί... 

Διότι αν θέλει τρόποι υπάρχουν πολλοί και οι λόγοι που αναφέρονται στην (ν)τροπολογία είναι απλές δικαιολογίες με αίολες ψηφοθηρικές βλέψεις στον μουσουλμανικό πληθυσμό...

 

Θα συζητηθεί με το νομοσχέδιο για τη νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου

Την τροπολογία που αφορά και την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» επανέφερε η κυβέρνηση.


Η ρύθμιση κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την διόρθωση ταυτότητας φύλου που ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής και περιλαμβάνει ορισμένες αλλαγές σε σχέση με την αρχική τροπολογία που είχε κατατεθεί προ δύο εβδομάδων αλλά αποσύρθηκε μετά την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης και των ΑΝΕΛ.
Συγκεκριμένα, η διάταξη υποχρεώνει τα ελληνικά δικαστήρια να επανεξετάζουν υποθέσεις για τις οποίες έχουν αποφασίσει τελεσίδικα εάν ο ενδιαφερόμενος δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, εάν η τροπολογία ψηφιστεί, στην περίπτωση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» -  την διάλυση της οποίας έχει αποφασίσει τελεσίδικα ο Άρειος Πάγος – τα ελληνικά δικαστήρια οφείλουν να δεχθούν ως νέο στοιχείο την απόφαση του ΕΔΑΔ που δικαιώνει την διοίκηση του συλλόγου και να ανοίξουν ξανά τον φάκελο της υπόθεσης ώστε να εξετάσουν εάν πρέπει να αναγνωριστεί και να λειτουργεί επίσημα.

Ωστόσο, σε σχέση με την πρώτη τροπολογία που αποσύρθηκε, η νέα ρύθμιση εισάγει ως ορισμένες επιφυλάξεις. Ειδικότερα γίνεται αναφορά στους περιορισμούς της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις λοιπές διατάξεις της Σύμβασης αυτής καθώς και τις διεθνείς συνθήκες, όπως επίσης και στους όρους και περιορισμούς που προβλέπονται στις επιμέρους διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί προστασίας της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων.

Η νέα τροπολογία προβλέπει πως «η αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης του πρώτου εδαφίου επιτρέπεται, επίσης, μετά την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την οποία κρίνεται ότι η δικαστική απόφαση που δέχθηκε ή απέρριψε την αρχική αίτηση εκδόθηκε κατά παράβαση δικαιώματος που αφορά στον δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας που τηρήθηκε ή διάταξης ουσιαστικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την επιφύλαξη των όρων και περιορισμών που προβλέπονται στις επιμέρους διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί προστασίας της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων. Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ασκείται μέσα σε προθεσμία 90 ημερών, η οποία αρχίζει από την ημερομηνία που καθίσταται οριστική η απόφαση του ΕΔΑΔ».

Η μεταβατική διάταξης αναφέρει:

«Η διάταξη του προηγούμενου άρθρου καταλαμβάνει και τις υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί οριστική απόφαση του ΕΔΑΔ πριν από τη δημοσίευση του παρόντος, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά και σύμφωνα με τους περιορισμούς της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις λοιπές διατάξεις της Σύμβασης αυτής καθώς και τις διεθνείς συνθήκες. Στην περίπτωση αυτή η προθεσμία άσκησης της αίτησης ανάκλησης ή μεταρρύθμισης είναι ένα έτος από την δημοσίευση του παρόντος».
Πουθενά δυστυχώς δεν γίνεται λόγος στην τροπολογία, αν και θα έπρεπε, για για την συνθήκη της Λοζάνης που υπέγραψαν στις αρχές του προηγουμένου αιώνα Ελλάδα και η Τουρκία η οποία διέπει και ορίζει τις σχέσεις των δύο κρατών και κάνει λόγο για μουσουλμανική μειονότητα και όχι εθνική, πόσο δε μάλλον για τουρκική... Παρ' όλα αυτά η Ελληνική αριστερή κυβέρνηση των απάτριδων πέφτει σε Εθνικό ατόπημα που θα το πληρώσει ολόκληρο το Ελληνικό έθνος και υποχωρεί αμαχητί στις επεκτατικές ορέξεις του Ερτογάν χωρίς κάν να προσπαθήσει να αμυνθεί... Διότι αν θέλει τρόποι υπάρχουν πολλοί και οι λόγοι που αναφέρονται στην (ν)τροπολογία είναι απλές δικαιολογίες με αίολες ψηφοθηρικές βλέψεις στον μουσουλμανικό πληθυσμό...
Δείτε την απόφαση 




Το Φανάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου