Google+ To Φανάρι : «Μετανάστης» από τη λογική ο Μουζάλας

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

«Μετανάστης» από τη λογική ο Μουζάλας

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπάθησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με τις επαναπροωθήσεις προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα. ...
Υπενθυμίζεται ότι στη γερμανική τηλεόραση είχε δηλώσει με... αυτοκρατορικό ύφος ότι δέχτηκε τις επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα για να βοηθήσει τη γερμανική κυβέρνηση!
Στην εγχώρια συνέντευξη που παραχώρησε ακολούθησε τη συνήθη τακτική της κωλοτούμπας, αναιρώντας τα περί βοήθειας προς τη γερμανική κυβέρνηση και προσθέτοντας διάφορες ανερμάτιστες δηλώσεις που δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα απ' αυτά που απαντούν. Καταρχάς δήλωσε ότι οι επαναπροωθήσεις γίνονται «επειδή βρισκόμαστε στην Ε.Ε. και θέλουμε να μείνουμε στην Ε.Ε. και επειδή εκεί δεν συζητάς ηθικά αλλά βάσει των υποκείμενων συνθηκών». Αργά θυμήθηκε την Ε.Ε. ο «υπουργός της Ειδομένης» και των «ανοιχτών συνόρων», όταν ο ίδιος δήλωνε πριν από δύο χρόνια ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν τα σύνορα οι χώρες του Βορρά. Λίγο καιρό αργότερα βέβαια ζητούσε συγγνώμη για την εκτίμησή του και εξηγούσε ότι υπήρχε κίνδυνος να μείνουν στην Ελλάδα ακόμα και 250.000 μετανάστες.
Σύμφωνα με την προσφιλή «μουζάλεια» τακτική, μπορεί να έβγαινε την επόμενη μέρα και να αναιρούσε όσα είπε την προηγουμένη. Εξήρε όμως χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, που έχουν δεχτεί 17.000 πρόσφυγες για μετεγκατάσταση από την Ελλάδα.
Ας μην γκρινιάζει λοιπόν, για τα μάτια του κόσμου, ότι η Ε.Ε. δεν έστειλε το σύνολο της βοήθειας που περίμενε η Ελλάδα και ας παρατηρήσει καλύτερα τα στοιχεία που δίνει το υπουργείο στη δημοσιότητα: Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη χώρα ξεπερνούν τους 60.000 και όχι τους 50.000, όπως είπε στη συνέντευξή του. Εκτός και αν «χάθηκαν» πάλι στην πορεία 10.000 πρόσφυγες.
Μετωπική επίθεση εξαπέλυσε η Ν.Δ. στον Γ. Μουζάλα. Με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η ανικανότητα στη διαχείριση δεν καλύπτεται από την ικανότητα στην προπαγάνδα».
«Δυστυχώς, οι ισχυρισμοί του συγκρούονται με τη δυσάρεστη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες των νησιών, αλλά και οι πρόσφυγες - μετανάστες στα κέντρα υποδοχής» τονίζει η Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου