Google+ To Φανάρι : Πέρασαν στον Σαββίδη «Εθνος» και «Ημερησία»

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Πέρασαν στον Σαββίδη «Εθνος» και «Ημερησία»

Ήταν ο μόνος που έδωσε προσφορά (συνολικά 3.580.000 ευρώ), ενώ απέφυγε και την παγίδα Μπόμπολα
Με μια κίνηση-ματ η ιστορική εφημερίδα «Εθνος» πέρασε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη ...
(αποφεύγοντας την παγίδα που πήγε να στήσει η οικογένεια Μπόμπολα φορτώνοντας στον αγοραστή όλα τα χρέη του ομίλου) μαζί με το «Εθνος της Κυριακής» και την «Ημερησία» στον πλειστηριασμό που έγινε χθες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Με συνολικό τίμημα 3.580.000 ευρώ (τα 3.000.000 αφορούν το «Εθνος» και το «Εθνος της Κυριακής», ενώ οι 580.000 την «Ημερησία»), τα τρία έντυπα ανήκουν πλέον στον κ. Σαββίδη.

Σημειώνεται ότι τιμή εκκίνησης ως πρώτη προσφορά κατά τη χθεσινή ημέρα του πλειστηριασμού είχε οριστεί για το «Εθνος» και το «Εθνος της Κυριακής» το ποσό των 2.355.000 ευρώ και για την «Ημερησία» το ποσό των 476.000 ευρώ.

Ως εγγύηση είχε οριστεί το 30% της τιμής πρώτης προσφοράς, δηλαδή για το «Εθνος» το ποσό των 706.500 ευρώ και για την «Ημερησία» το ποσό των 142.800 ευρώ. Ο Πόντιος επιχειρηματίας ήταν ο μόνος που κατέθεσε προσφορά στην εκπνοή του χρόνου, κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή και λίγο προτού λήξει η διορία για την κατάθεσή τους αγοράζοντας τους τίτλους των εντύπων.

Η διαδικασία
Η διαδικασία στο Ειρηνοδικείο, που προέβλεπε δύο διαφορετικούς πλειστηριασμούς, όπου στον έναν θα πωλούνταν τα σήματα του «Εθνους», του «Εθνους της Κυριακής» και της «Ημερησίας», ενώ με άλλο πλειστηριασμό θα έβγαιναν στο σφυρί ξεχωριστά η καθεμιά από τις συμμετοχές της Πήγασος, πλην των μετοχών του Mega, πραγματοποιήθηκε μετ' εμποδίων, δεδομένου ότι δεν έλειψαν τα απρόοπτα, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέλη της ΛΑ.Ε., όπως ο Δημήτρης Στρατούλης, προσπάθησαν να παρέμβουν και να σταματήσουν τη διαδικασία, κάτι που δεν πέτυχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου