Google+ To Φανάρι : Ανησυχίες για τον εξισλαμισμό των Δυτικών Βαλκανίων

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ανησυχίες για τον εξισλαμισμό των Δυτικών Βαλκανίων

Ο Αυστριακός υπουργός Αμυνας Χανς-Πέτερ Ντόσκοτσιλ σε συνέντευξή του στη γερμανική «Die Welt» εξέφρασε «μεγάλη ανησυχία» για τον «υφέρποντα εξισλαμισμό των Δυτικών Βαλκανίων» , τονίζοντας, ότι...
«το ειδικό βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Βαλκάνια μειώνεται, ενώ αντιθέτως αυξάνεται η επιρροή της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας».
 
Η Αυστρία αν και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ διατηρεί , στο πλαίσιο της λεγόμενης συνεργασίας για την ειρήνη 700 στρατιώτες στα Βαλκάνια και η Άγκυρα προβάλει βέτο στην περαιτέρω συμμετοχή της Αυστρία
 
Η Τουρκία προσπαθεί με την ανακαίνιση Τζαμιών στο Σαράγιεβο το Μαυροβούνιο τα Σκόπια και την Πρίστινα και με μεγάλες επενδύσεις σε φτωχές περιοχές της Βοσνίας και της νότιας Σερβίας όπου υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα) να κερδίσει τις καρδιές των ανθρώπων, είπε ο αυστριακός. 


Παράλληλα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών διαπίστωσε ότι ο «θρησκευτικός εξτρεμισμός έχει αυξηθεί στο Κοσσυφοπέδιο», και συνδέει το γεγονός αυτό με την δραστηριότητα των μουσουλμανικών ανθρωπιστικών οργανώσεων. 
 
Η έκθεση αναφέρει ως κύριους παράγοντες που ευνοούν την άνοδο του θρησκευτικού εξτρεμισμού την απογοήτευση από το σημερινό σύστημα, τη διαφθορά, την ανεργία, τη φτώχεια, το αδύναμο εκπαιδευτικό σύστημα, και μια κρίση ταυτότητας. 
 
Η έκθεση του ΟΗΕ περιέλαβε και την «απομόνωση του Κοσσυφοπεδίου», ρίχνοντας κάποιες ευθύνες και σε όσους δεν αναγνωρίζουν το Κράτος που δημιούργησε το ΝΑΤΟ.
 
Η έκθεση επισημαίνει ότι η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η περιοχή του Σαντζάκ στη Σερβία, οι περιοχές των Αλβανόφωνων στο σερβικό Νότο , και στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία ήταν ως πρόσφατα η κύρια πηγή άντλησης εθελοντών για τις μάχες του ισλαμικού κράτους στη Συρία.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου