Google+ To Φανάρι : Ο Γιώργος, η ΜΚΟ και οι παιδεραστές!

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ο Γιώργος, η ΜΚΟ και οι παιδεραστές!

Στον δρόμο για το εδώλιο εργαζόμενοι της Mercy Corps (στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας είναι ο πρώην πρωθυπουργός) 
Κατηγορούνται για σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση των προσφύγων!
Aντιμέτωπη με κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση και διαφθορά των υπαλλήλων της στην Ελλάδα είναι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Mercy Corps.....
Τη Δευτέρα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας διαβίβασε στον Αρειο Πάγο την επιστολή του επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη, στην οποία καταγγέλλει τη δράση της συγκεκριμένης ΜΚΟ. Στο διοικητικό συμβούλιο της γνωστής ΜΚΟ, με έδρα το Πόρτλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν είναι άλλος από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο οικονομικός εισαγγελέας θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αφορμή την επιστολή του Χρήστου Στυλιανίδη, στην οποία καταγγέλλει τη συγκεκριμένη ΜΚΟ για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά και για οικονομική αφαίμαξη ακόμα και ανήλικων μεταναστών και προσφύγων.

Η Mercy Corps είναι μια οργάνωση που διαχειρίζεται περί τα 200.000.000 δολάρια ετησίως και εμπλέκεται άμεσα και με το Προσφυγικό στη χώρα μας. «Επεκτείναμε τη δραστηριοποίησή μας και στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015, και πλέον έχουμε 35 άτομα έμμισθο προσωπικό στη Λέσβο, στην Κω, στη Λέρο, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην Αθήνα και στα βορειοδυτικά της χώρας» έλεγε η εταιρία πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει. Η ΜΚΟ, με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην ηγετική ομάδα της, έχει υπογράψει «συμφωνίες συνεργασίας με υπουργεία, δήμους και εμπορικά επιμελητήρια στα νησιά», όπως τονίζει στην ίδια συνέντευξη. Μάλιστα, ο Γιώργος Καμίνης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να «αγκαλιάσουν» τη Mercy Corps, με τον Δήμο της Αθήνας να παραχωρεί χώρους του στην εν λόγω ΜΚΟ για μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες και γυμναστήρια για να αθλούνται οι πρόσφυγες που «διαχειρίζεται».

Η θέση του Γιώργου Παπανδρέου στην αμερικανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση είναι ηγετική, γεγονός που φαίνεται με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Mercy Corps. Με ένα απλό «κλικ» στην επιλογή «Board of Directors» (Διοικητικό Συμβούλιο) θα φανούν το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, καθώς και ένα μικρό βιογραφικό του.

Μετά την επίσκεψη του ίδιου του Γιάννη Μουζάλα στον Αρειο Πάγο -ο οποίος προσκόμισε στοιχεία σχετικά με περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης προσφυγόπουλων, αλλά και οικονομικής αφαίμαξης προσφύγων-, η Mercy Corps εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ομολογεί ότι «διερευνά τους ισχυρισμούς για διάπραξη σοβαρών παραπτωμάτων από δύο εργαζομένους μας στην Ελλάδα, έπειτα από τηλεφώνημα που πραγματοποιήθηκε στην τηλεφωνική γραμμή παραπόνων».

Για το ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη «διεξοδική έρευνα, υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των θυμάτων και, ειδικότερα, με βαθιά εξειδίκευση στη διερεύνηση ισχυρισμών σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης».

Για την έρευνα, συνεχίζει η ανακοίνωση, η οργάνωση ενημερώνει τις ελληνικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Η οργάνωση «δεσμεύεται», όπως επισημαίνεται, «για την προστασία των δικαιούχων των προγραμμάτων της και δείχνει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης, εκμετάλλευσης, απάτης ή κλοπής».

Αρχικά, υπήρξαν «διαρροές» που ανέφεραν ότι η ΜΚΟ η οποία ελέγχεται είναι η «Save The Children» («Σώστε τα Παιδιά»). Ωστόσο, γρήγορα αποδείχθηκε -μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσε η Mercy Corps- ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου