Google+ To Φανάρι : Οι χώρες του Κόλπου βάζουν όρους στο Κατάρ, και η Τουρκία χάνει τον ύπνο της

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Οι χώρες του Κόλπου βάζουν όρους στο Κατάρ, και η Τουρκία χάνει τον ύπνο της

Μπορεί σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ να δήλωσε ότι η χώρα δεν σχεδιάζει να επανεξετάσει τη λειτουργία της βάσης Αl-Rayyan στο Κατάρ ...
(άλλωστε, στο πλαίσιο της εφαρμογής των δύο συμφωνιών αμυντικής συνεργασίας χθες έφτασε και δεύτερη ομάδα Τούρκων στρατιωτών και τεθωρακισμένων), εντούτοις οι όροι που τίθενται στην Ντόχα για την άρση του οικονομικού και διπλωματικού αποκλεισμού έχουν προκαλέσει… αυπνία στην Άγκυρα.
Οι χώρες του Κόλπου που έχουν βάλει στον «πάγο» το Κατάρ απέστειλαν στην Ντόχα λίστα αιτημάτων· πληροφορίες αμερικανικών μέσων αναφέρουν ότι, εκτός από το κλείσιμο του Al Jazeera και τον περιορισμό των σχέσεων με το Ιράν, ζητείται να κλείσει άμεσα η βάση που έχει παραχωρηθεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Δεν έχει περιέλθει στην αντίληψή μου αίτημα για κλείσιμο της βάσης», απάντησε ο Φικρί Ισίκ σε σχετική ερώτηση που του έθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Μάλιστα έσπευσε να προειδοποιήσει ότι η διατύπωση οποιουδήποτε τέτοιου αιτήματος θα αποτελέσει ανάμειξη στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ντόχα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου