Google+ To Φανάρι : Αρχίσαμε: Ποιοι είναι οι νέοι τύποι επιχειρήσεων με αφετηρία την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Αρχίσαμε: Ποιοι είναι οι νέοι τύποι επιχειρήσεων με αφετηρία την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Άρη Δημόπουλου
Ξεχάστε τους παλιούς τύπους επιχειρήσεων και συνάμα τον οικονομικό κύκλο διεργασιών τους, καθώς ενόσω η Ελλάδα εισέρχεται ως πρωτοπόρος στη νέα εποχή, οι αλλαγές είναι ραγδαίες, επηρεάζοντας όλους τους τομείς της καθημερινότητας....

Η επιχειρηματικότητα είναι ένας από αυτούς και η Ατζέντα 2030 ήρθε να αλλάξει τα πάντα και σε αυτόν τον κλάδο, μέσω των...νεοφυών επιχειρήσεων (start ups).
Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2017 που...πρωτοπορεί.

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στο χώρο της βιώσιμης ενέργειας, που διενεργείται σε 23 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, της Βαλτικής και της Μεσογείου, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με την χώρα μας να φιλοξενεί μερικά από τα πλέον σημαντικά workshops.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για νεοφυείς επιχειρήσεις που στοχεύουν στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, πράγμα που αποτελεί και ρητή εντολή για την χρηματοδότησή τους από τα κοινοτικά ταμεία και όχι μόνο.

Μάλιστα ένας από τους ιθύνοντες για την πορεία του διαγωνισμού, ο εξηγεί:
"Ο Διαγωνισμός PowerUp! είναι μία πλατφόρμα παρουσίασης ιδεών, οι οποίες υπό άλλες συνθήκες μπορεί να περνούσαν απαρατήρητες. Συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της καινοτομίας στο χώρο της βιώσιμης ενέργειας, τόση στην Κεντρική όσο και στην Ανατολική Ευρώπη.
Οι ιδέες θα στηριχθούν ανάλογα με το κατά πόσο βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος στην Ευρώπη. Άπαξ και εισαχθούν στην αγορά, οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούν να έχουν επίδραση σε παγκόσμια κλίμακα, με την βοήθεια της InnoEnergy, που προάγει τις αρετές της βιώσιμης ενέργειας".
Βλέπουμε πως ρητή εντολή είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης από τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ασχέτως αν παρουσιάζουν ή όχι βιώσιμα οικονομικά μοντέλα. 

Η φύση των επιχειρήσεων αλλάζει, το ίδιο και οι στόχοι της Ευρώπης.

Όποιος δημιουργεί μία επιχείρηση χωρίς να πληρεί τους παρακάτω στόχους της..."βιώσιμης ανάπτυξης', απλά δεν θα του δίνεται η άδεια να προχωρήσει.
Τόσο απλά:
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου