Google+ To Φανάρι : Θὰ πληρώνῃς ἀλλὰ δὲν θὰ ἔχης …ἔξοδα!!!

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Θὰ πληρώνῃς ἀλλὰ δὲν θὰ ἔχης …ἔξοδα!!!

Ασφαλιστικό κλινικά νεκρό.
Οριστικά από 01.01.2018 εκτός των βιβλίων (έξοδα) οι εισφορές ΕΦΚΑ. Για το 2018 θα μας δώσουν μια έκπτωση 15% επί των καταβεβλημένων εισφορών (βάσει υπολογισμού το 85% των εισφορών).
Απλά, θα πληρώνεις αλλά δε θα υπολογίζονται στα έξοδα....



Εν τω μεταξύ η εισπραξιμότητα τον Απρίλιο έπεσε στο 38% των πρϋπολογισθέντων.
Δηλαδή οι 62 στους 100 δε πληρώνουν ή καλλίτερα δε μπορούν να πληρώνουν.

 
Όλα αυτά κι ένα σωρό ακόμη τερτίπια, όπως εισφορές σε μπλοκάκια, διαχειριστές, μετόχους και μέλη Δ.Σ τα έχουμε ονομάσει ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Ένα σύστημα χαώδες, άδικο και ξεκάθαρα διεστραμμένο, το οποίο τιμωρεί όποιον παράγει και αφαιμάζει κάθε πόρο.

Το προσφερόμενο αντάλλαγμα είναι νοσοκομεία μπανανίας και σύνταξη (σε κάποιο μέλλον) που δε θα υπάρχει ή, εάν υπάρχει, θα είναι επιπέδου τριτοκοσμικής χώρας (ούτε καν Βουλγαρίας).

Το τελικό στάδιο της χρεωκοπίας της χώρας, στο οποίο ευρισκόμεθα, θα ζήσουμε κι άλλα πολλά πριν την γενική κατάρρευση του ασφαλιστικού.

Όπως και να έχει το γεγονός είναι πως όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο αλλά η κατάρρευσή του θα συμπαρασύρει (ευτυχώς) και τα θεσμικά πλαίσια που θέλουν γκρέμισμα με μπουλντόζα και εκ θεμελίων οικοδόμηση (φορολογικό πλαίσιο, επενδυτικό κλπ.).

Στην διαστημική και ιντερνετική οικονομική εποχή εμείς εξακολουθούμε να νομίζουμε πως χρησιμοποιώντας ή παραλλάσοντας την πυρίτιδα θα βρούμε λύση στο πρόβλημα.
Μόνον αδαείς, οικονομικά αναλφάβητοι και ιδεολογικά εμμονικοί θα εξακολουθούσαν να πειραματίζονται ακόμη με ένα οικονομικά-κλινικά νεκρό ασφαλιστικό σύστημα!
Ἀγαλιώτης Γεώργιος
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου