Google+ To Φανάρι : ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ AIDS ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη της μετάδοσης του HIV στις γυναίκες

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ AIDS ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη της μετάδοσης του HIV στις γυναίκες

ΠΡΟΣΟΧΗ!  ΤΟ AIDS ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!  Δεν έφυγε, δεν μας ξέχασε! Προσοχή στις επαφές σας άνδρες και γυναίκες! Μόνο με προφύλαξη! Διότι καλοκαιράκι έρχεται και οι αντιστάσεις χαλαρώνουν...
Περισ­σό­τε­ρο από το 50% των ανθρώ­πων που ζουν με τον HIV παγκο­σμί­ως είναι γυναί­κες, ενώ στην Ευρώ­πη μία στις τρεις δια­γνώ­σεις HIV αφο­ρά γυναί­κες, σύμ­φω­να με τον Παγκό­σμιο Οργα­νι­σμό Υγεί­ας και το Ευρω­παϊ­κό Κέντρο Πρό­λη­ψης και Ελέγ­χου Νοση­μά­των....

Στην Ελλά­δα, το 66,5 % των γυναι­κών που έχουν δια­γνω­στεί με HIV μέχρι σήμε­ρα, απέ­κτη­σαν τον ιό μέσω ετε­ρο­φυ­λο­φι­λι­κής σεξουα­λι­κής επα­φής, σύμ­φω­να με στοι­χεία, του Κέντρου Ελέγ­χου και Πρό­λη­ψης Νοση­μά­των.

Με αφορ­μή τα παρα­πά­νω δεδο­μέ­να και σε συν­δυα­σμό με το ότι στην Ελλά­δα παρα­τη­ρεί­ται «έλλει­ψη εκστρα­τειών ενη­μέ­ρω­σης, προ­σα­να­το­λι­σμέ­νες στις γυναί­κες», οδή­γη­σαν το μη κερ­δο­σκο­πι­κό σωμα­τείο «Κέντρο Ζωής», που στη­ρί­ζει ανθρώ­πους που ζουν με HIV/AIDS, να σχε­διά­σει μία καμπά­νια ενη­μέ­ρω­σης και ευαι­σθη­το­ποί­η­σης για τον γυναι­κείο πλη­θυ­σμό, εστιά­ζο­ντας στην ετε­ρο­φυ­λο­φι­λι­κή σεξουα­λι­κή επα­φή, ώστε να μετα­φέ­ρει το μήνυ­μα ότι ο HIV αφο­ρά και τις γυναί­κες και ότι μπο­ρούν να πάρουν την πρω­το­βου­λία, προ­κει­μέ­νου να έχουν μια υγιή σεξουα­λι­κή ζωή.

Η καμπά­νια του «Κέντρου Ζωής» με τίτλο «Κάνε το πρώ­το βήμα και στην προ­φύ­λα­ξή σου» έχει την υπο­στή­ρι­ξη του Ιδρύ­μα­τος Μελί­να Μερ­κού­ρη και πρω­τα­γω­νί­στριες τις ηθο­ποιούς, Λένα Δρο­σά­κη, Λένα Παπα­λη­γού­ρα, Ιωάν­να Παπ­πά και Γιού­λι­κα Σκα­φι­δά, οι οποί­ες έχουν τιμη­θεί με το θεα­τρι­κό βρα­βείο «Μελί­να Μερ­κού­ρη» για τις ερμη­νεί­ες τους.

Για τις ανά­γκες της καμπά­νιας δημιουρ­γή­θη­κε ένα video μέσα από το οποίο ξετυ­λί­γο­νται, οι ιστο­ρί­ες τεσ­σά­ρων καθη­με­ρι­νών γυναι­κών που ανα­λαμ­βά­νουν την πρω­το­βου­λία στην ερω­τι­κή προ­σέγ­γι­ση.


Παρα­κο­λου­θού­με τις πρω­τα­γω­νί­στριες σε δια­φο­ρε­τι­κές στιγ­μές της καθη­με­ρι­νό­τη­τάς τους, όπως στον εργα­σια­κό χώρο, σε ένα μπαρ ή και τη στιγ­μή που κάνουν το χόμπι τους, να κάνουν την πρώ­τη κίνη­ση με τον ερω­τι­κό τους σύντρο­φο, ανα­λαμ­βά­νο­ντας ταυ­τό­χρο­να την πρω­το­βου­λία για την προ­φύ­λα­ξή τους.

Το «Κέντρο Ζωής» υλο­ποιεί υπη­ρε­σί­ες υπο­στή­ρι­ξης και ενδυ­νά­μω­σης ορο­θε­τι­κών γυναι­κών, καθώς και δρά­σεις ενη­μέ­ρω­σης και πρό­λη­ψης προς τον γυναι­κείο πλη­θυ­σμό.

«Οι γυναί­κες είναι ένας πλη­θυ­σμός ιδιαί­τε­ρα ευά­λω­τος στον HIV, τόσο λόγω βιο­λο­γι­κών όσο και λόγω ψυχο­κοι­νω­νι­κών παρα­γό­ντων», ανα­φέ­ρει το «Κέντρο Ζωής», το οποίο, θεω­ρεί ιδιαί­τε­ρα σημα­ντι­κό να φτά­σει το μήνυ­μα της ενη­μέ­ρω­σης και της ορθής πρό­λη­ψης σε όλες τις γυναί­κες, καλώ­ντας το κοι­νό να ενι­σχύ­σει την προ­σπά­θεια αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου