Google+ To Φανάρι : Kόβουν εντελώς (!) την επιστροφή φόρου

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Kόβουν εντελώς (!) την επιστροφή φόρου


Παρανοϊκή ρύθμιση (και καραμπινάτη παρανομία) για να μη δίνει ούτε ευρώ η Εφορία!

Θα συμψηφίζονται ακόμα και οι μελλοντικές οφειλές (όπως οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ)

Θα γίνονται συμψηφισμοί ακόμη και  με μελλοντικές οφειλές των πολιτών! Ερχονται και κατασχέσεις με ένα «κλικ»

Τέλος στις επιστροφές φόρου εισοδήματος βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δημιουργώντας ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή με την οποία θα συμψηφίζονται αυτόματα οι επιστροφές φόρου με παλιές οφειλές, αλλά και με μελλοντικές φορολογικές ή άλλες υποχρεώσεις!...


Η διαδικασία συμψηφισμών θα γίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας «παρακολούθησης και διαχείρισης οφειλών» που αναμένεται να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία(!!) με δημόσιο διαγωνισμό. 

Ο "μπαμπούλας" πάνω απ τα κεφάλια μας:
Μετά την ολοκλήρωση του έργου για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών εφαρμογής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί θα «τρέχουν» με πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες, η φορολογική διοίκηση θα έχει την πλήρη εικόνα οφειλών 8.000.000 φορολογουμένων, συμψηφισμοί θα γίνονται άμεσα, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα εκτίμησης του κινδύνου οφειλών ανεπίδεκτων είσπραξης.
Η ΑΑΔΕ μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος θα πραγματοποιεί κάθε χρόνο αυτόματους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου εισοδήματος με όσες μηνιαίες δόσεις οφειλών ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταβληθούν και δεν έχουν λήξει, ενώ παράλληλα, αν δεν υπάρχουν οφειλές ΕΝΦΙΑ, θα συμψηφίζει τις επιστροφές φόρου που εκκρεμούν από προηγούμενο έτος με φόρους του τρέχοντος έτους, τους οποίους οφείλουν οι δικαιούχοι των επιστροφών.

Δηλαδή, οι επιστροφές φόρου εισοδήματος μπορεί να μην καταβάλλονται εντός του έτους, προκειμένου να συμψηφιστούν με υποχρεώσεις των δικαιούχων που θα προκύψουν το επόμενο έτος. Επιπλέον, οι επιστροφές φόρου που οφείλονται από το Δημόσιο σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα θα μπορούν να συμψηφίζονται αυτόματα με οφειλές τους προς άλλους φορείς του Δημοσίου, όπως ο ΕΦΚΑ.

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (βλέπε κατασχέσεις) θα συμβάλει η εφαρμογή διαχείρισης και παρακολούθησης οφειλέτη και οφειλών, η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο του νέου συστήματος.
Εικόνα οφειλέτη
Η εφαρμογή αυτή θα δημιουργεί μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη (με βάση δεδομένα σε πραγματικό χρόνο) εικόνα οφειλέτη - οφειλών και λοιπών συνδεδεμένων στοιχείων, ώστε να είναι δυνατή η περαιτέρω αντιμετώπισή τους από το σύστημα. Στο πλαίσιο της παρακολούθησης οφειλέτη - οφειλών, η εφαρμογή δύναται να παρουσιάζει στοιχεία πιστοληπτικής ικανότητας φορολογουμένου και πιθανής διασύνδεσης με το σύστημα ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, ώστε η ικανότητα αυτή να συνεκτιμηθεί στη διαδικασία διαμόρφωσης τάσης για ανεπίδεκτες προς είσπραξη οφειλές.

Η εφαρμογή θα υποστηρίζει τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ στην πρόσβαση, διαχείριση, επεξεργασία και απεικόνιση οφειλών και οφειλετών, και των σχέσεων αυτών, ανεξαρτήτως της νομικής βάσης της οφειλής (εγγύηση, συνυποχρέωση κ.λπ.). Μεταξύ άλλων, η εφαρμογή θα υποστηρίζει έναν μηχανισμό σύνδεσης αρχείων με οποιαδήποτε υπόθεση οφειλής και διαχείρισης (π.χ. ιδιωτικά συμφωνητικά, fax, πιστοποιητικά κ.λπ.), ώστε να επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός εικονικού ηλεκτρονικού φακέλου υπόθεσης οφειλής, όπου θα βρίσκονται συνημμένα όλα τα σχετικά έγγραφα (σε πρωτογενή μορφή ή ως αποτέλεσμα ηλεκτρονικής σάρωσης).
Αγγ. Μαρίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου