Google+ To Φανάρι : Να δώσουν πίσω τις αμοιβές της εργασίας τους και να απολυθούν άμεσα χιλιάδες υπάλληλοι των ΟΤΑ αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο!

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Να δώσουν πίσω τις αμοιβές της εργασίας τους και να απολυθούν άμεσα χιλιάδες υπάλληλοι των ΟΤΑ αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο!


Μενέλαου ΓκίβαλουΗ Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματική την παράταση χιλιάδων συμβάσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ και ζητεί να απολυθούν άμεσα, αλλά και να επιστρέψουν τα ποσά που έχουν λάβει ως αμοιβές για την εργασία τους.

 ........

Το σκεπτικό των δικαστών βασίζεται στο σκεπτικό ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά και τις παρατάσεις αυτών, αλλά και τις μονιμοποιήσεις των εν λόγω επί συμβάσει υπαλλήλων.
 
Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με πρόεδρο την κ. Θεοτοκάτου και εισηγήτρια τη Μαρία Αθανασοπούλου, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της έκρινε με μικρή πλειοψηφία 17 ψήφων έναντι 14 ότι τα εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων δεν μπορούν να εγκριθούν και οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα που παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους.
 
Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επανέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι μονιμοποιήσεις δεν μπορούν να γίνουν καθώς απαγορεύονται ρητά από το Σύνταγμα, όπως απαγορεύονται και οι παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων.

Με άλλα λόγια, η Ολομέλεια ουσιαστικά «έκλεισε την πόρτα» των παρατάσεων των συμβάσεων των συμβασιούχων των ΟΤΑ - υπολογίζονται σε περίπου 30.000 - που είχαν προβλεφθεί με πρόσφατους νόμους (επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου).
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου