Google+ To Φανάρι : Το κράτος ως μαφία

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Το κράτος ως μαφία

Ξυπνάτε ωρέ!

 Η κινητή και η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων ήταν και παραμένει στο στόχαστρο των ξένων οικονομικών δολοφόνων και των ντόπιων συνεργατών τους. 
Αυτό το είχε καταγγείλει η εφημερίδα «δημοκρατία» από το πρώτο κιόλας φύλλο της. Eχει αποκαλύψει και εξηγήσει στους αναγνώστες τις μεθόδους που μετέρχονται οι επιτήδειοι για να κατακλέψουν -επικαλούμενοι τους νόμους- το βιός των πολιτών....


Τώρα που ο μνημονιακός βρόγχος έχει σφίξει ακόμα πιο πολύ στον τράχηλο της κοινωνίας, το ξενόδουλο κράτος επιταχύνει το πλιάτσικο, μέσω της «διευκόλυνσης» των φορολογουμένων να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς.

Ως γνωστόν, οι φόροι που έχουν επινοηθεί από το υπουργείο Οικονομικών καθιστούν για πολλούς αδύνατη την αποδοχή κληρονομιάς. Οπως έγραφε σχετικά η «δημοκρατία», το 2016 «υπέβαλαν αίτηση αποποίησης κληρονομιάς 54.422 φορολογούμενοι, έναντι 45.628 το 2015, 41.388 το 2014 και 29.199 το 2013».

Σύμφωνα με πληροφορίες, «εξετάζεται να ενεργοποιηθεί ο νόμος που προβλέπει τη δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου κληρονομιάς με παραχώρηση ακινήτου από τον φορολογούμενο στο Δημόσιο. [...] Η βασική σκέψη είναι η αποτίμηση της αξίας του ακινήτου που θα παραχωρεί ο φορολογούμενος να γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. [...] Δεν θα προβλέπεται διαδικασία επιστροφής χρημάτων προς τον φορολογούμενο ούτε η αξιοποίησή του και για πληρωμές άλλων φόρων τώρα ή στο μέλλον».

Με λίγα λόγια, το κράτος θα αποτιμά τα ακίνητα όπως ένας μαφιόζος τοκογλύφος «εκτιμά» τα οικογενειακά ασημικά: σε τιμές εξευτελιστικές. Επιπλέον, είναι όλως απαράδεκτες και οι σκέψεις να μη συμψηφίζεται η αξία των παραχωρούμενων ακινήτων με άλλες οφειλές και να μην προβλέπεται διαδικασία επιστροφής χρημάτων προς τον φορολογούμενο!

Αυτές οι άθλιες και αντικοινωνικές κουτοπονηριές δεν θα ταίριαζαν ούτε σε τριτοκοσμική μπανανία, όχι σε σύγχρονο δυτικό κράτος. Αν θέλουν έντιμες και λειτουργικές λύσεις, να συμψηφίζουν πάσης φύσεως οφειλές προς το κράτος με εκχώρηση ακινήτου και να κάνουν επιστροφή χρημάτων στον φορολογούμενο, αν το ακίνητο που εκχωρεί πωληθεί σε τιμή μεγαλύτερη από τα χρέη του.
Ολα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου