Google+ To Φανάρι : Πωλείται πατρίς, τιμή συζητήσιμη...!

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Πωλείται πατρίς, τιμή συζητήσιμη...!

Αδωνις Γεωργιάδης. Αυτοδίδακτος ειδήμων στο τηλεμάρκετινγκ ντελαλίζει στους ξένους τη φτήνια της Ελλάδας
Α ν θέλεις να αγοράσεις Ελλάδα, αγόρασε Ελλάδα τώρα ,γιατί είναι φτηνή». Ποιος το είπε αυτό; Ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Πρόκλος, ο Ιάμβλιχος, ο αργυραμοιβός Ριχάρδος που έχει γεμίσει διαφημίσεις όλα τα κανάλια ή ο φλογερός πατριώτης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και δεινός ρήτωρ Αδωνις Γεωργιάδης; ....


Μπράβο σας! Μαντέψατε άριστα! Το είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο άνθρωπος που αξίζει να μείνει στην Ιστορία για πολλούς λόγους - τους εξής δύο: Πρώτον, έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να του κλέβει τη δόξα ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και, δεύτερον, έχει προσφέρει στον χώρο του θεάτρου (επιθεωρήσεις και βάλε) τη θρυλική ιαχή «Τα λιγουρεύεστε; Τα λιγουρεύεστε; Πάρτε τα όσο προλαβαίνετε».

Το δήλωσε ο μέγιστος των εθναμυντόρων (και προσφάτως υπερψηφίσας την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους εις τας Αθήνας) σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNBC. Αυτή η φράση του μπορεί κάλλιστα να προστεθεί στις προηγούμενες δύο, ώστε να αποτελέσουν όλες μαζί τη λεκτική τριάδα που φανερώνει την κοσμοθέαση του εκλεγμένου αρχαιοφίλου, που έχει διακριθεί στις άνισες μάχες των τηλεοπτικών αρενών.

Χρειάστηκαν η πώληση χιλιάδων τόμων Αρχαίων Ελλήνων ποιητών, στοχαστών, ιστορικών και μυθολόγων και η απαρίθμηση σε άναυδους τηλεθεατές μυριάδων ηρωικών μαχών, ώστε να καταλήξει να ψηφίσει ΝΑΙ στο τζαμί, να φοβάται μήπως του κλέψει τη δόξα ο Τόμσεν και να προσκαλεί ξένους να αγοράσουν τώρα Ελλάδα, γιατί είναι… φτηνή!

Φτηνή τη βλέπουν, φτηνή τη μολογούν την πατρίδα. Αν το κράτος τούτο είχε πολιτικούς που θα τιμούσαν όσο αξίζει την ιδέα και την πραγματικότητα της Ελλάδας, δεν θα εξευτέλιζαν τον εαυτό τους «μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες» και δεν θα ευτέλιζαν τις ιδέες που τάχα υπερασπίζονται, η πατρίδα μας θα φαινόταν σε όλους χιλιάκριβη. Τώρα, με το κράτος στα γόνατα, οι εκλεγμένοι ψιττακοί, ενώ τρώνε τα σποράκια που τους πετά η ξενοκρατία, παπαγαλίζουν υπέρ της φτήνιας και της εκποίησης απάντων των υπαρχόντων στη χώρα, αΰλων και υλικών.

Ντροπή…
Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου