Google+ To Φανάρι : Κατάρρευση! 40% μειώθηκε το εισόδημα των Ελλήνων! Τέταρτη πιο εξαθλιωμένη χώρα διεθνώς η Ελλάδα!

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Κατάρρευση! 40% μειώθηκε το εισόδημα των Ελλήνων! Τέταρτη πιο εξαθλιωμένη χώρα διεθνώς η Ελλάδα!


Η «επιτυχία» στη λίστα του Blοomberg δείχνει την αποτυχία των Μνημονίων. Στην κορυφή πάλι η «φίλη» Βενεζουέλα
Ο ι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά με τη Βενεζουέλα είχαν προκαλέσει πολιτική αναταραχή, ενώ κι ο «έρωτας» της ελληνικής ριζοσπαστικής Αριστεράς με τον «παράδεισο» του σοσιαλισμού, που κατέρρευσε εκκωφαντικά, όσο ακατανόητος κι αν ήταν, ήταν γνωστός. ...

Την ίδια ώρα, όμως, όταν αντιπολιτευτικές φωνές καταλόγιζαν στον πρωθυπουργό ότι όνειρό του είναι «να μας κάνει Βενεζουέλα», παραμένει άγνωστο αν είχαν ή όχι εκτιμήσει με ακρίβεια πόσο κοντά βρίσκεται αυτή η προοπτική.

Σύμφωνα τουλάχιστον με τον πίνακα κατάταξης του Δείκτη Εξαθλίωσης, όπως αυτός διαμορφώνεται βάσει του πληθωρισμού και της ανεργίας από το Bloomberg, αποτυπώνοντας εύγλωττα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, την αποτυχία των πολιτικών λιτότητας.
Στη φετινή λίστα η Βενεζουέλα διατηρεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση της κατάταξης και η Ελλάδα την τέταρτη, ενώ ενδιάμεσα βρίσκονται η Νότια Αφρική και η Αργεντινή.
Η κατάταξη
Η χώρα μας μπορεί να μην κατέκτησε την κορυφή στην κατάταξη, πήρε όμως την πρωτιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς είναι η πρώτη χώρα-μέλος της Ε.Ε. που εμφανίζεται στη λίστα των πιο εξαθλιωμένων χωρών με την οικονομική δραστηριότητα να ασθενεί και τον πληθωρισμό και την ανεργία να αυξάνονται. Για την Ιστορία, να σημειωθεί ότι η Βενεζουέλα, μετά τους σχετικούς υπολογισμούς, συγκεντρώνει 500 πόντους, η Νότια Αφρική 32,2, η Αργεντινή 30,9 και η Ελλάδα 23,2, αυξάνοντας το «σκορ» της σε σχέση με πέρυσι που είχε συγκεντρώσει 22,7 βαθμούς.

Αξίζει να αναφέρουμε πως χώρες όπως η Σρι Λάνκα, η Ινδονησία, η Ουκρανία, οι Φιλιππίνες, η Λιθουανία, η Πολωνία, το Μεξικό και η Βουλγαρία -χώρες που στη συλλογική συνείδηση καταχωρούνται ως «υπανάπτυκτες»- βρίσκονται σε μακράν προνομιακότερη θέση από τη χώρα μας, αποδεικνύοντας πως ο άλλοτε φόβος που εξέφραζε το «Βουλγαρία θα γίνουμε» αποτελεί εν έτει 2017 μάλλον... ευχολόγιο για την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Να αναφερθεί πως την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Τουρκία με 19,8 βαθμούς και αύξηση 1,4 βαθμών σε σχέση με το 2016. Στον αντίποδα, η χώρα με τον χαμηλότερο δείκτη εξαθλίωσης είναι η Ταϊλάνδη, κάτι που συμβαίνει λόγω του τρόπου με τον οποίο οι Αρχές της χώρας υπολογίζουν την ανεργία.


Πηγή 


Κατάρρευση! 40% μειώθηκε το εισόδημα των Ελλήνων!

Κάθε χρόνο και χειρότερα! Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολονίας, η φτώχεια στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 40% από το 2008 μέχρι το 2015, κατέχοντας ακόμα μια αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη! Σύμφωνα με τον Κρίστοφ Σρέντερ, συντάκτη της έκθεσης, αυτό οφείλεται «στη χρόνια ύφεση και τη μεγάλη ανεργία, αλλά φυσικά και στην πολιτική λιτότητας και τους όρους των δανειστών».

Πρόκειται για ακόμα μια τρανή απόδειξη ότι το «φάρμακο» που θέλησαν να δώσουν οι δανειστές, με την ανοχή και των ελληνικών κυβερνήσεων, στους Ελληνες πολίτες μόνο ευεργετικό δεν ήταν, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να οδηγούνται στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Με εξαίρεση την Πορτογαλία, όπου τα τελευταία οκτώ χρόνια μειώθηκε η φτώχεια κατά 4,8%, σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της κρίσης η φτώχεια αυξήθηκε. Εκτός της Ελλάδας, σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και η Κύπρος και η Ιρλανδία με 28%, η Ιταλία με 11% και η Ισπανία με 18%.

Στη Βουλγαρία, όπου το επίπεδο διαβίωσης ήταν πολύ χαμηλό, η φτώχεια μειώθηκε κατά 24,3%, ενώ, όπως σε όλα τα άλλα, και εδώ η Γερμανία εκμεταλλεύτηκε την ηγετική θέση της για να μειώσει τη φτώχεια κατά 7,5%.

Εκτός από το χαμηλό εισόδημα, στην έρευνα λαμβάνονται υπόψη και άλλες παράμετροι, όπως οι στερήσεις υλικών αγαθών, το χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης, η υποαπασχόληση, οι περιορισμοί στην υγειονομική περίθαλψη, η αδυναμία καταβολής ενοικίου, η αδυναμία να κάνει κάποιος διακοπές, ακόμα και η κατοχή αυτοκινήτου.

Για τον λόγο αυτόν, το γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο έχει δημιουργήσει τον αποκαλούμενο «πολυδιάστατο δείκτη φτώχειας», ο οποίος ανάγεται στον Ινδό οικονομολόγο και φιλόσοφο Αμάρτια Σεν. Στην τετράδα με τη λιγότερη φτώχεια βρίσκονται η Νορβηγία, η Ελβετία, η Σουηδία και η Φινλανδία.

Η έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα δύο κύρια εργαλεία αντιμετώπισης της φτώχειας είναι η εργασία και η εκπαίδευση. Οπερ σημαίνει ότι όσοι είναι άνεργοι και έχουν χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να διολισθήσουν στη φτώχεια.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου