Google+ To Φανάρι : Επίσκεψη Τσίπρα στο Παρίσι παραδέχεται το Μαξίμου - Τη λίστα επιβαινόντων ζητά ο Άδωνις

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη Τσίπρα στο Παρίσι παραδέχεται το Μαξίμου - Τη λίστα επιβαινόντων ζητά ο Άδωνις

Με καθυστέρηση πολλών ωρών και μέσω non parer το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη και επιβεβαίωσε ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,
 μετά την Σύνοδο των ηγετών του Νότου στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας δεν επέστρεψε απευθείας στην Αθήνα αλλά έκανε στάση στο Παρίσι....

Στάση για την οποία όπως αναφέρεται στο non paper "ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση", αλλά δεν έγινε γνωστό στην Ελλάδα.
Την αλλαγή δρομολογίου είχε αποκαλύψει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και ζητούσε με επίσημο τρόπο και μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας να κατατεθεί το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφος καθώς και η λίστα με τους επιβαίνοντες.
Στην απάντηση του το πρωθυπουργικό γραφείο, υπάρχει και υστερόγραφο με σκωπτικό ύφος αναφέροντας πως "σε επόμενη ανακοίνωση μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του Πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της Κυβέρνησης",  ωστόσο δεν γίνεται καν λόγος γιατί κρατήθηκε μυστική η επίσκεψη στο Παρίσι αν και όπως υποστηρίζουν έγινε για να κάνει επαφές ο πρωθυπουργός

Επιμένει για τη λίστα επιβαινόντων ο Γεωργιάδης
Αστραπιαία ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Α. Γεωργιάδη, στο non paper του Μαξίμου με την οποία γίνεται γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε ενδιάμεση στάση στο Παρίσι επιστρέφοντας από τη Λισαβόνα.
Με ανάρτησή του στο Twitter, παραθέτοντας το non paper του Μαξίμου, σχολιάζει: "Τώρα που παραδέχονται ότι πήγε στο Παρίσι (χωρίς να το έχει ανακοινώσει) αναμένω την λίστα των επιβαινόντων...".πιβαινόντων...".

 Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε υποβάλλει αίτημα για τα σχέδια πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στη Λισαβόνα, για τη σύνοδο κορυφής των ευρωμεσογειακών χωρών, υπαινισσόμενος ότι το αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε και για κάποιο άλλο ταξίδι.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι το επίσημο δρομολόγιο του αεροπλάνου, έπρεπε να είναι "Αθήνα- Λισαβόνα, Λισαβόνα Αθήνα" αλλά διερωτήθηκε σαφώς, αν κατά την επιστροφή του "ο κ. Τσίπρας πήγε και κάπου αλλού".

"Εγώ ζητάω τα σχέδια πτήσης. Είναι επίσημα έγγραφα και να μην διανοηθούν να επικαλεστούν απόρρητο", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας και τη λίστα των επιβατών.
Ολόκληρο το non paper:
Τις τελευταίες ώρες ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ διακινεί σε δημοσιογραφικούς κύκλους αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.
Τον ενημερώνουμε ότι το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί ούτε στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό.
Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κος Αντιπρόεδρος της ΝΔ:
Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία  ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση.
Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της  L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.
Επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.
Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου το πρωί  αναχώρησε από την Αθήνα για την Σερβία, ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής.
Από ότι φαίνεται είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής που έχει οδηγήσει τα πανικόβλητα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατασκευάζουν συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης τη μια μέρα  και να διακινούν ανυπόστατες ειδήσεις και ψεύδη την επόμενη.
Θα ήταν προτιμότερο όμως να σιωπούν αν θέλουν να αποφύγουν τον αυτοεξευτελισμό τους.
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, να αφήνουν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η στάση τους είναι αρκούντως χυδαία και χωρίς να αναφέρονται σε αυτά.
ΥΓ. : Σε επόμενη ανακοίνωση μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του Πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της Κυβέρνησης.