Google+ To Φανάρι : Σοκ! Τούρκοι ιμάμηδες κατάσκοποι στη Γερμανία

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Σοκ! Τούρκοι ιμάμηδες κατάσκοποι στη Γερμανία

Εδιναν πληροφορίες στην Αγκυρα για τη δράση αντιφρονούντων στην Ε.Ε. Καταγγελίες και από Αυστρία για μουσουλμάνους ιερείς πράκτορες!
Από τον  Γιώργο Τραπεζιώτη
Βαθύτατο ρήγμα στις ήδη νευρικές σχέσεις Βερολίνου και Αγκυρας προκάλεσε χθες η αποκάλυψη ότι η Τουρκία, υπό τον μανδύα «ισλαμικών ιδρυμάτων», είχε στήσει δίκτυο κατασκόπων στη Γερμανία -αλλά και στην Αυστρία- προκειμένου ...
οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας να συλλέγουν πληροφορίες για τη δράση των αντιφρονούντων στην Ευρώπη!

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, χθες οι γερμανικές Αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και της Ρηνανίας - Παλατινάτου, στα διαμερίσματα 13 ιμάμηδων του τουρκικού ισλαμικού ιδρύματος Ditib, οι οποίοι είχαν κριθεί ύποπτοι για κατασκοπία.
Μάλιστα, πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι οι ιμάμηδες αυτοί για μεγάλο χρονικό διάστημα συγκέντρωναν πληροφορίες για 33 Τούρκους υπηκόους που ζουν στη Γερμανία και θεωρούνταν υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, και στη συνέχεια έστελναν τις σχετικές αναφορές τους στην Αγκυρα και, συγκεκριμένα, στις τουρκικές υπηρεσίες θρησκευτικών υποθέσεων, οι οποίες υπάγονται απευθείας στον πρόεδρο Ερντογάν!

Την ίδια ώρα, όμως, σοκ προκαλούσαν και οι αποκαλύψεις που έκανε χθες βουλευτής της αντιπολίτευσης στην Αυστρία. Ο λόγος για τον βουλευτή των Πρασίνων Πίτερ Πιλτς, ο οποίος κατηγόρησε ανοιχτά την Τουρκία ότι διατηρεί στη χώρα δίκτυο ιμάμηδων - πληροφοριοδοτών. Δίκτυο που διευθύνει η ίδια η τουρκική πρεσβεία στη Βιένη και στοχοθετεί επικριτές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του βουλευτή, τα πάντα συντονίζει η ATIB, μια οργάνωση-ομπρέλα, όπως είπε ο Πιλτς, της οποίας ηγείται ο θρησκευτικός ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας, ο οποίος επιβλέπει δεκάδες τεμένη στην αυστριακή επικράτεια. «Η ATIB είναι ένα όργανο σκληρής, ανελέητης και, κατά την άποψή μου, νομικά απαράδεκτης πολιτικής της κυβέρνησης της Τουρκίας στην Αυστρία» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των Πρασίνων της Αυστρίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Και τεχνητά νησιά στον Μαρμαρά!
Τη δόξα του Ντουμπάι φαίνεται ότι ζήλεψε η Τουρκία, καθώς αποφάσισε να κατασκευάσει όχι ένα, αλλά τρία μικρά τεχνητά νησιά, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης! Τα τρία νησιά, συνολικής έκτασης 603.500 τ.μ., η κατασκευή των οποίων βρίσκεται στο τελικό στάδιο, θα διαθέτουν χώρους διασκέδασης, ιστιοπλοΐας, πάρκα, καφετέριες, εστιατόρια και ποδηλατοδρόμους. Θα συνδέονται μεταξύ τους μέσω μίας κρεμαστής κλειστής γέφυρας, ενώ στα σχέδια είναι και η κατασκευή ενός σταθμού τελεφερίκ αλλά και ενός σταθμού θαλάσσιων ταξί.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου