Google+ To Φανάρι : Ανοίγουν τον δρόμο στους γύπες για να αρπάξουν ανενόχλητοι τα σπίτια των Ελλήνων!

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ανοίγουν τον δρόμο στους γύπες για να αρπάξουν ανενόχλητοι τα σπίτια των Ελλήνων!

 Πλειστηριασμοί ηλεκτρονικά και χωρίς φασαρίες κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή!
Στα μουλωχτά η αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων!
Πλειστηριασμοί μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, με πολλαπλές προσφορές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με έδρα όχι το Ειρηνοδικείο αλλά το γραφείο του συμβολαιογράφου είναι μια προβολή στο άμεσο μέλλον για τις αναγκαστικές εκτελέσεις....


Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση παρακάμπτει τα προβλήματα που προκαλούνται με τα αποκλεισμένα Ειρηνοδικεία, όπου οι συμβολαιογράφοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται, ακόμη και αν δεν το επιθυμεί καμία πλευρά. Βέβαια, με αυτόν τον τρόπο θα βγουν στο σφυρί και πολλά ακίνητα που παραμένουν μπλοκαρισμένα, συνεπώς αναμένεται να υπάρξουν και πολλές αντιδράσεις.

Νομοσχέδιο
Αυτά θα προβλέπονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προωθείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή. Το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας και ουσιαστικά αποτελεί μια παλιά μνημονική υποχρέωση, καθώς η διενέργεια των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο ήταν πάγιο αίτημα. Η σχετική πλατφόρμα που ετοιμάζεται αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, η έδρα του πλειστηριασμού που θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο δεν θα είναι στο εξής το Ειρηνοδικείο, αλλά το γραφείο του συμβολαιογράφου. Επίσης, θα παρέχεται ευχέρεια για την υποβολή όχι μόνο μίας σφραγισμένης προσφοράς, αλλά πολλών, προκειμένου να επιτυγχάνεται κάθε φορά το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα.

Παράλληλα, με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, πλειστηριασμοί ακινήτων θα διενεργούνται όχι μόνον κάθε Τετάρτη, όπως γίνεται σήμερα, αλλά και τις Πέμπτες και τις Παρασκευές. Αρκεί εκείνος που επισπεύδει τον πλειστηριασμό να δηλώνει από νωρίς -κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας- τη βούλησή του ότι θέλει ο πλειστηριασμός να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου