Google+ To Φανάρι : Έξαλλος ο Πούτιν: «Ο Ομπάμα είναι νεκρός» – Εντολή για αντίποινα στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Έξαλλος ο Πούτιν: «Ο Ομπάμα είναι νεκρός» – Εντολή για αντίποινα στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Για πλήγμα στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, έκανε λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, 
 σχολιάζοντας το νέο γύρο κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία, δίνοντας μάλιστα εντολή για αντίποινα!
Ο Πούτιν, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, θα δώσει εντολή ...
να επιβληθούν «προσήκοντα» αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την απέλαση 35 διπλωματών τους οποίους η Ουάσινγκτον θεωρεί κατάσκοπους κηρύσσοντάς τους ανεπιθύμητους.
Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ ανέφερε επίσης ότι η Μόσχα αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν τέτοιου είδους μέτρα, καθώς η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδίδει την εξουσία σε τρεις εβδομάδες.
Σημειώνεται ότι πέραν των απελάσεων, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε επίσης ότι κλείνουν δύο ρωσικά κτιριακά συγκροτήματα στη Νέα Υόρκη και στο Μέριλαντ.
Την ίδια ώρα, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα αποτελούν τον «επιθανάτιο ρόγχο πολιτικών πτωμάτων», υποστήριξε ο Κονσταντίν Καζάτσεφ, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
«Η απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει λόγο, ούτε πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να προχωρά σε τόσο δραστικά και καταστροφικά βήματα στις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία», έκρινε ο Καζάτσεφ, συμπληρώνοντας: «Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για τη σκληρή έκφραση που θα χρησιμοποιήσω αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψω παρά ως τον επιθανάτιο ρόγχο (…) πολιτικών πτωμάτων».
«Ο Τραμπ μπορεί να ακυρώσει τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας»
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, ενδέχεται πάντως «να ακυρώσει το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και να επιτρέψει να επιστρέψουν οι άνθρωποι που η Ουάσινγκτον θεωρεί πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και απελαύνει, μόλις πάρει την εξουσία», ανέφερε ανώτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος, σημειώνοντας ωστόσο «θα ήταν ασύνετο».
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστέψει κανείς πως η Ρωσία θα πάψει να προσπαθεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, αλλά και εκλογικές αναμετρήσεις σε άλλες χώρες», δήλωσαν στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής διάσκεψης με δημοσιογράφους, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης να επιβληθούν νέες κυρώσεις.
«Πιστεύουμε ότι αυτά τα βήματα είναι σημαντικά διότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει», επισήμανε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς, προσθέτοντας: «Έχουμε κάθε ένδειξη ότι θα επέμβουν σε δημοκρατικές εκλογές σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων εκ των συμμάχων μας στην Ευρώπη».
 newsbomb.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου