Google+ To Φανάρι : Βάσει μυστικής συμφωνίας πλημμυρίζουν Μεξικό και ΗΠΑ με χιλιάδες Αφρικανούς “πρόσφυγες”

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Βάσει μυστικής συμφωνίας πλημμυρίζουν Μεξικό και ΗΠΑ με χιλιάδες Αφρικανούς “πρόσφυγες”

Διαβάστε το!
Τιχουάνα, όπως λέμε Λέσβος, αλλά μακριά από τις κάμερες... Βάσει μιας μυστικής συμφωνίας, που δεν δημοσιεύθηκε από κανένα μέσο ενημέρωσης, ορδές νεαρών μεταναστών από την Αφρική και το Πακιστάν καταφθάνουν καθημερινά στο Μεξικό, αφού έχουν διασχίσει άλλες λατινοαμερικανικές χώρες, και περιμένουν να τους χορηγηθεί άσυλο από τις ΗΠΑ για να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια.

Αρκεί μια ανάγνωση των δεδομένων που παραθέτει το άρθρο και μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί, για να διαπιστώσει κανείς ότι οποιαδήποτε ομοιότητα με άλλες γεωγραφικές περιοχές του κόσμου και καταστάσεις αποκλείεται να είναι συμπτωματική!...


Έρευνα: State of the Nation, Judicial Watch και Aaron Lujan
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους μαρτυρίες, σύμφωνα με τα οποίες, ορδές Αφρικανών μεταναστών, αποκλειστικά νέων ανδρών, στεγάζονται σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής και από εκεί προωθούνται βόρεια, μέχρι την μεξικανική μεθοριακή πόλη Τιχουάνα. Όλες αυτές τις εβδομάδες η πληροφορία αυτή παρέμεινε συστηματικά κρυφή και εκτός ειδησεογραφίας, με μόνη εξαίρεση ένα άρθρο της αμερικανικής ιστοσελίδας Judicial Watch.

Εν συνεχεία, πληροφορηθήκαμε ότι οι χιλιάδες αυτοί Αφρικανοί εφοδιάζονται με πλαστά διαβατήρια και περιμένουν να περάσουν τα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, βάσει κάποιας μυστικής συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης Ομπάμα και των κυβερνήσεων του Μεξικού και άλλων χωρών της Κεντρικής Αμερικής. Και πάλι τσιμουδιά από τα ΜΜΕ.


Τελικά, η πρώτη φουρνιά από αυτούς τους Αφρικανούς (12.000 περίπου) έχει λάβει την πολυπόθητη έγκριση προκειμένου να εισέλθει στις ΗΠΑ. Οι υπόλοιποι εξακολουθούν να φιλοξενούνται στον ασφυκτικά γεμάτο από έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό Αφρικανών μεταναστών χώρο στην Τιχουάνα, ενώ Μεξικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν τις ΗΠΑ για τον υπερβολικά αργό ρυθμό, με τον οποίο οι αρχές της αμερικανικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης εγκρίνουν την χορήγηση 50 αδειών εισόδου και ασύλου καθημερινά στην πύλη εισόδου του Σαν Ισίδρο. Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, αποτέλεσμα είναι να "λιμνάζουν" όλο και περισσσότεροι "πρόσφυγες" στο Μεξικό.

Ελάχιστες (και επεξεργασμένες) λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο προέρχονται από την Υπηρεσία Μετανάστευσης του Μεξικού, Instituto Nacional de Migracion (INM), και δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα σε άρθρο της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας της χώρας, El Universal: “Το Μεξικό υφίσταται τις συνέπειες της εισροής ενός κύματος παράνομων Αφρικανών μεταναστών, προφανώς λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει αυτή η ήπειρος, με αποτέλεσμα να έχουν υπερχειλίσει το κέντρο της πόλης Tαπατσούλα του Τσιάπας, και να δημιουργείται πίεση στο κέντρο φιλοξενίας στην Τιχουάνα της Μπάχα Καλιφόρνια,” επισημαίνει το σχετικό άρθρο.

Το ταξίδι των Αφρικανών μεταναστών λένε ότι ξεκινά από την Βραζιλία, αλλά ο νεαρός από το Κονγκό σε αυτό το βίντεο μας πληροφορεί ότι το δικό του ξεκίνησε από το Περού!

Η “Οδύσσεια”, όπως ακούσατε στο παραπάνω βίντεο, μπορεί να διαρκέσει έως και οκτώ μήνες, και γίνεται βάσει μιας πολιτικής ορισμένων νοτιοαμερικανικών χωρών, η οποία επιτρέπει την “ελεύθερη διέλευση” μεταναστών σε ολόκληρη την ήπειρο. Συγκεκριμένα, ο Ισημερινός (Εκουαδόρ), η Κόστα Ρίκα, η Νικαράγουα και ο Παναμάς διευκολύνουν την διαδικασία, μεταφέροντας τα μπουλούκια των παράνομων μεταναστών προς το Μεξικό, βάσει μιας συμφωνίας, η οποία δίνει στο Μεξικό το δικαίωμα να διευκολύνει την είσοδό τους στις ΗΠΑ, όπου και θα είναι σε θέση να ζητούν άσυλο.

Οι Αφρικανοί εισέρχονται ως επί το πλείστον στο Μεξικό μέσω της νότιας μεξικανικής πολιτείας Τσιάπας, η οποία συνορεύει με την Γουατεμάλα. Σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η Υπηρεσία Μετανάστευσης του Μεξικού, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, 424 Αφρικανοί κατέφθασαν στο κέντρο διέλευσης μεταναστών του Τσιάπας, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Ταπατσούλα. Σήμερα, στο κέντρο φιλοξενίας της Τιχουάνα παραμένουν χιλιάδες μετανάστες από αφρικανικές χώρες, κυρίως από το Κονγκό και τη Νότια Αφρική, σε αναμονή για έκδοση ασύλου από τις ΗΠΑ.

“Όσοι δεν έχουν χαρτιά δεν θέλουν να μείνουν στο Μεξικό”, διευκρινίζει το δημοσίευμα. (Όπως κάπου αλλού, όπου κάποιοι τους βάζουν να φωνάζουν “Germany! Germany!”) “Θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι να μπουν στην επικράτεια των ΗΠΑ και να ζητήσουν άσυλο με δικαιολογία τις άθλιες συνθήκες ζωής που επικρατούν στην αφρικανική ήπειρο”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές στην Τιχουάνα προσφέρουν στήριξη στους μετανάστες από το  Κονγκό, τη Νότια Αφρική, την Σομαλία, την Γκάνα και το Πακιστάν (είναι κι αυτό στην αφρικανική ήπειρο;) προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδός τους στις ΗΠΑ μέσω του κέντρου διέλευσης στο Σαν Ισίδρο. Από το Σαν Ισίδρο περνάει ο μεγαλύτερος όγκος οχημάτων στα χερσαία σύνορα μεταξύ του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και της Τιχουάνα του Μεξικού.


Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Ομπάμα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για την προώθηση διαφόρων προγραμμάτων αμνηστίας από την πίσω πόρτα. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν την επ’ αόριστον επέκταση της εφαρμογής ενός ανθρωπιστικού μέτρου, σχεδιασμένου με τέτοιο τρόπο, ώστε να προστατεύει προσωρινά τους παράνομους μετανάστες από την απέλαση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Το εν λόγω μέτρο είναι γνωστό ως Προσωρινό Καθεστώς Προστασίας (TPS) και τα τελευταία χρόνια οι μετανάστες από διάφορες χώρες της Αφρικής το έχουν εκμεταλλευθεί κατάλληλα. Συνεπώς, το πρωτόγνωρο αυτό είδος εισροής δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Στην Γουινέα, την Λιβερία και την Σιέρα Λεόνε το Προσωρινό Καθεστώς Προστασίας (TPS) ισχύει από το 2014, με αφορμή τις παρατεταμένες συνέπειες του ιού Έμπολα, ενώ στις αρχές του 2016, ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζέι Τζόνσον το παρέτεινε. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προέβαλε ως δικαιολογία για την παράταση την “διαρκή προσπάθεια για επανάκαμψη” την οποία καταβάλλουν οι αφρικανικές χώρες.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Τζόνσον παρέτεινε το Προσωρινό Καθεστώς Προστασίας (TPS) για τους Σομαλούς έως τις 17 Μαρτίου του 2017, γεγονός το οποίο ενδεχομένως να δικαιολογεί την απότομη αύξηση εισροής μέσω της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με την σχετική επίσημη δήλωση του Αμερικανού υπουργού, η παράταση ήταν δικαιολογημένη, επειδή οι συνθήκες στη Σομαλία, οι οποίες κάνουν αναγκαία την επιβολή του Προσωρινού Καθεστώτος Προστασίας, εξακολουθούν να ισχύουν:  

“Εξακολουθούμε να παρατηρούμε μια σημαντική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στη Σομαλία λόγω των συνεχιζόμενων ενόπλων συγκρούσεων, γεγονός το οποίο ενδεχομένως να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την προσωπική ασφάλεια των  Σομαλών υπηκόων, καθώς και κάποιες ακραίες συνθήκες στη χώρα, οι οποίες εμποδίζουν τους Σομαλούς από το να επιστρέψουν στην χώρα τους, λόγω έλλειψης ασφάλειας”.
Όλα αυτά από την χώρα που χρόνια τώρα οπλίζει διάφορους αντάρτες στην Σομαλία!

Ο υπουργός δεν παρέλειψε, φυσικά, να διαβεβαιώσει τους Αμερικανούς πολίτες ότι “η άδεια που δόθηκε σε επιλεγμένους υπηκόους της υπήκοοι Σομαλίας να παραμείνουν προσωρινά στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι αντίθετη προς το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Στο βίντεο του Aaron Lujan που ακολουθεί, προσέξτε το χαρακτηριστικό μπλαζέ ύφος του “πρόσφυγα” από το Κονγκό, ο οποίος έμαθε λίγα ισπανικά, αρκετά για να δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει να ζητήσει πολιτικό άσυλο και δεν υπάρχει κανένα θέμα εισόδου του στις ΗΠΑ, αφού ήδη κάποιοι τον εφοδίασαν με πλαστά χαρτιά. Στο τέλος δεν παραλείπει και το γνωστό μας από την Ευρώπη “μήνυμα” με τον τεντωμένο αντίχειρα. Το βίντεο τελειώνει με έναν πίνακα με τους δείκτες τρομοκρατικών δραστηριοτήτων σε διάφορες χώρες:



Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου