Το FDA ενέκρινε: Τοξικό σάπιο κρέας να πωλείται ως «φρέσκο»
Μετά την ανάγνωση αυτού, μπορεί να μην εμπιστευτείτε ποτέ ξανά το Κογκρέσο ή το FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων), πόσο μάλλον τις αλυσίδες εταιριών με είδη τροφίμων.
Αυτή η τοξική πρακτική τροποποιεί ακόμη και το σοβαρά σάπιο κρέας ώστε να φαίνεται φρέσκο για εβδομάδες. Αυτό έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας....
Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν ότι πάνω από το 70% του βοείου κρέατος και κοτόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά υφίσταται επεξεργασία με το δηλητηριώδες αέριο του μονοξειδίου του άνθρακα, και το FDA να το επιτρέπει, παρά τους γνωστούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Προτάθηκε ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσο που απαιτούσε την επισήμανση του κρέατος που έχει υποστεί επεξεργασία με μονοξείδιο του άνθρακα, ωστόσο, δεν εκτελέστηκε ποτέ και το θέμα συγκαλύφθηκε εξ ολοκλήρου. [Νομοσχέδιο: H.R. 3115 (110ο) θεσπίστηκε στις 19 Ιούλιου 2007, ποτέ δεν εκτελέστηκε.]
Αυτή η πρακτική της αγωγής με μονοξείδιο του άνθρακα κάνει το κρέας να φέρει εμφάνιση και μυρωδιά φρέσκου κρέατος, ακόμα και όταν έχει μολυνθεί από επιβλαβή βακτήρια όπως το Clostridium botulinum (σπόρια βοτυλικού κλωστριδίου), η Σαλμονέλα, το Καμπυλοβακτηρίδιο και το E. coli 0157: H7.
Το μονοξείδιο του άνθρακα κάνει το κρέας να φαίνεται πιο φρέσκο από ότι πραγματικά είναι μέσω της αντίδρασης με τη μυογλοβίνη ώστε να δημιουργήσει την καρβοξυ-μυογλοβίνη. Αυτή η «ζωντανή» κόκκινη χρωστική ουσία καλύπτει τα φυσικά σημάδια που καταδεικνύουν ότι ένα κρέας είναι αλλοιωμένο, όπως η άσχημη οσμή και η γλίνα. Τα κρέατα που περιέχουν καρβοξυ-μυογλοβίνη φαίνονται κόκκινα και φρέσκα για ημέρες ή/και εβδομάδες από τη στιγμή της αλλοίωσης.
Η ειρωνεία είναι ότι παρόλο που η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) επέτρεψε τη χρήση μονοξειδίου του άνθρακα για τη διαδικασία της συσκευασίας, παράλληλα προειδοποίησε για το σημαντικό «σημείο ανησυχίας» για την ασφάλεια που απορρέει από τη χρήση συσκευασιών μειωμένου οξυγόνου δηλώνοντας ότι «η αναστολή των βακτηρίων που προκαλούν αλλοίωση είναι σημαντική καθώς δίχως αυτούς τους αντιμαχόμενους οργανισμούς, οι ενδείξεις ότι το προϊόν δεν είναι πλέον κατάλληλο προς κατανάλωση δεν θα γίνουν εμφανείς’»…
Το μαγείρεμα του κρέατος δεν μπορεί να εξαλείψει τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν από τις τοξίνες που υπάρχουν, οι οποίες δεν είναι εμφανώς ορατές, εξαιτίας του μονοξειδίου του άνθρακα. Ακόμα και όταν μολυσμένα κρέατα είναι σωστά μαγειρεμένα, ορισμένες τοξίνες μπορεί να επιβιώσουν.
Η έγκριση του FDA των GRAS (ακρονύμιο για: Generally Regarded As Safe/ Γενικά
Θεωρούμενο ως Ασφαλές) επισημάνσεων σχετικά με τη χρήση του μονοξειδίου του άνθρακα στο νωπό κρέας είναι παράνομη επειδή αγνοεί υπάρχοντα ομοσπονδιακά καταστατικά και κανονισμούς. Ακριβώς επειδή το μονοξείδιο του άνθρακα έχει τη δυνατότητα να συγκαλύψει την εμφάνιση της αλλοίωσης και να προωθήσει την εξαπάτηση των καταναλωτών, οι κανονισμοί του FDA (τμήμα 173.350) αποκλείουν ρητά τη χρήση του μονοξειδίου του άνθρακα σε «προϊόντα νωπού κρέατος».
Το FDA αξιολόγησε το ζήτημα της χρήσης μονοξειδίου του άνθρακα σε προϊόντα κρέατος, σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, όμως συνέχισαν να ισχυρίζονται ότι το μονοξείδιο του άνθρακα παραμένει ακόμα GRAS (ασφαλές).
Οι κανονισμοί του FSIS (Αμερικάνικη Υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας για την Ασφάλεια & Επιθεώρηση Τροφίμων) απαγορεύουν επίσης την εισαγωγή διάφορων συστατικών στο νωπό κρέας που έχουν ως σκοπό να συγκαλύψουν τις ζημιές ή τη κατώτερη ποιότητα του κρέατος ,για να δώσουν την εντύπωση ότι η εμφάνιση του προϊόντος είναι καλύτερη ή μεγαλύτερης αξίας.
Λόγω των ζητήματων ασφάλειας, πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει τη χρήση του μονοξειδίου του άνθρακα σε ορισμένα τρόφιμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε τη χρησιμοποίηση μονοξειδίου του άνθρακα στο κρέας και στον τόνο, εφόσον η Επιστημονική Επιτροπή Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατέληξε στο συμπέρασμα: «το σταθερό κερασί-χρώμα μπορεί να διατηρηθεί και μετά τη μικροβιακή φθορά του κρέατος επομένως να συγκαλήψει τη φυσική αλλοίωση που έχει υποστεί.» Ομοίως, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη έχουν απαγορεύσει τη χρήση του μονοξειδίου του άνθρακα στον τόνο.
Επιπροσθέτως, για θέματα Δημόσιας Υγείας όσον αφορά ασθένειες τροφιμογενών ζωονοσογόνων παραγόντων, η Πρόληψη Ασθενειών αναφέρει:
Το μονοξείδιο του άνθρακα (που συχνά αναφέρεται ως CO) είναι ένα άχρωμο, άοσμο και άγευστο αέριο, ένα μικροσκοπικό μόριο οξυγόνου μακριά από το διοξείδιο του άνθρακα που όλοι εκπνέουμε Αλλά, αυτό το ένα μόριο κάνει μια μεγάλη διαφορά. Ακόμα και σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις παρουσιάζει άσχημες αντιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα.
Το CO είναι τοξικό, διότι προσκολλάται στην αιμοσφαιρίνη, η οποία είναι ένα μόριο του αίματος που συνήθως μεταφέρει οξυγόνο.
Όταν οι άνθρωποι εκτίθενται σε υψηλότερα επίπεδα του μονοξειδίου, το αέριο παίρνει τη θέση του οξυγόνου στην κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί αντιδράσεις στον οργανισμό μας.
Ηπιότερα επίπεδα έκθεσης προκαλούν πονοκεφάλους, σύγχυση και κόπωση.
Υψηλότερα επίπεδα έκθεσης προκαλούν απώλεια συνειδήσεως και θάνατο.
Ακόμη και εκείνοι που επιζούν από δηλητηρίαση μονοξειδίου μπορεί να υποστούν σοβαρές μακροπρόθεσμες νευρολογικές συνέπειες.
Παρακαλούμε ενθαρρύνετε την προώθηση αυτής της πληροφορίας και σε άλλα άτομα.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου