Google+ To Φανάρι : Χίος: Κολυμπούν πίσω στην Τουρκία!

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Χίος: Κολυμπούν πίσω στην Τουρκία!

Εγκλωβισμένοι στη Χίο παραμένουν, για περισσότερο από ενάμιση μήνα, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου αλλά και η επαναπρόωθησή τους στην Τουρκία προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.
Βλέποντας τις ελπίδες τους να διαψεύδονται και την υπομονή τους να εξαντλείται, πολλοί από αυτούς αρχίζουν να σχεδιάζουν εναλλακτικά σχέδια διαφυγής από το νησί....
Ενα τέτοιο σχέδιο έθεσαν σε εφαρμογή την περασμένη Δευτέρα τέσσερις Κούρδοι, ιρακινής καταγωγής, οι οποίοι επιχείρησαν, χρησιμοποιώντας σωσίβια, να περάσουν κολυμπώντας (!) από τα παράλια του νησιού προς το Τσεσμέ της Τουρκίας.
Οι Κούρδοι έγιναν αντιληπτοί από αλιευτικό σκάφος, το οποίο τους περισυνέλεξε και τους παρέδωσε στους άντρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου. Πανομοιότυπο περιστατικό σημειώθηκε, όμως, και χθες το πρωί, με πρωταγωνιστές δύο πρόσφυγες, οι οποίοι προσπάθησαν να το «σκάσουν» με τον ίδιο τρόπο. Οπως αναφέρουν στελέχη του Λιμεναρχείου Χίου, πολλοί είναι οι πρόσφυγες που έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να επιστρέψουν οικειοθελώς στην Τουρκία.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου