Google+ To Φανάρι : Απειλούν δικαστές επειδή «σκαλίζουν» υποθέσεις που κάνουν «τζιζ»

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Απειλούν δικαστές επειδή «σκαλίζουν» υποθέσεις που κάνουν «τζιζ»

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε εδώ και καιρό προαναγγείλει αποκαλύψεις. Χθες έκανε πράξη την υπόσχεσή του! Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και ενώ η αντιπολίτευση σε πλήρη σύμπνοια προσπαθούσε να τον εμφανίσει ως κατηγορούμενο, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές που παρεμποδίζουν τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και παραπέμπουν σε μεθόδους μαφίας....


Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος λίγο μετά τη συνάντησή του το καλοκαίρι με τον Ερβέ Φαλτσιανί όχι μόνο δεν επιβραβεύτηκε αλλά αντίθετα ήρθε αντιμέτωπος με πειθαρχική διαδικασία εναντίον του! Μάλιστα, όταν ο κ. Παπαγγελόπουλος ρώτησε αρμοδίως γιατί συνέβη αυτό, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη τού απάντησε ότι έγινε «κατά λάθος»! Με τη συγκεκριμένη αναφορά ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε πλήρως δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» της 1ης Νοεμβρίου του 2015 με τίτλο «Προκλητική προσπάθεια εκφοβισμού εισαγγελέων».

Επί λέξει ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε τα εξής: «Η πειθαρχική διαδικασία γίνεται σε κλειστό φάκελο που επιδίδεται στον ενδιαφερόμενο, μόνο και μόνο για να διασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα του εγγράφου και να μην τρωθεί το κύρος του δικαστή που είναι υπό πειθαρχικό έλεγχο. Εδώ κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία με φαξ, για να τρομάξουμε αυτόν (σ.σ.: αποκάλυψε αργότερα ότι εννοεί τον εισαγγελέα Ζαγοραίο) και να παραδειγματίσουμε τους άλλους. Και στη συνέχεια είπαν "λάθος, δεν ήταν πειθαρχικό αυτό, κατά λάθος έγινε". Δεν το καταλάβαμε. Αυτό δεν είναι παρέμβαση; Αυτό δεν είναι τρομοκρατία;» αναρωτήθηκε. Οταν, μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος άκουσε τα γεγονότα, έσπευσε να υποβαθμίσει την καταγγελία λέγοντας: «Μα είναι τώρα δυνατόν; Ν' ανοίγει τέτοια θέματα; Πρόκειται για μια καταρράκωση των θεσμών».

Λίγο νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο εποπτεύων εισαγγελέας της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος Γιώργος Παντελής προσθέτοντας: «Να έρθει και ο κ. Ορνεράκης, ο οποίος είναι αντιπρόσωπός μας στη Eurojust. Να έρθουν ο κ. Ελευθεριάνος και ο κ. Πασχάλης, που είναι οι εθνικοί αντιπρόσωποι». Και φυσικά συμφώνησε να κληθούν οι κ. Τσατάνη, Ντογιάκος, Κουτζαμάνη, Αγγελής και Ράικου.

Αιχμές

Παράλληλα, άφησε αιχμές ότι η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη ηχογράφησε την συνομιλία τους, εμπλέκοντας στην αναφορά του και τον ΔΟΛ. «Ο υπαινιγμός της κυρίας Τσατάνη ταιριάζει με κάποιον άλλον υπαινιγμό αλλού για παρακολουθήσεις. Θα το πω, γιατί δεν κρατιέμαι, αλλά θα συγκρατηθώ να μην πω περισσότερα. Τον κ. Ψυχάρη. Που είπε ότι ήταν η γάτα Ιμαλαΐων και δίπλα η πρεσβεία και μπορεί να υπάρχουν παρακολουθήσεις. Θέλω να πιστεύω, λοιπόν, ότι εδώ δεν υπάρχει ενότητα δόλου για τους υπαινιγμούς αυτούς, αλλά είναι σύμπτωση τυχαία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα ο κ. Παπαγγελόπουλος έδωσε απαντήσεις σχετικά με το τηλεφώνημά του (μετά την συνάντησή τους στο γραφείο του) προς την εισαγγελέα Εφετών. Οπως είπε, την ενόχλησε από ενδιαφέρον. «Οσον αφορά τη σχέση μου με τους άλλους δικαστές, μα αφού έχω ζήσει 30 χρόνια εκεί, ποιους θα έχω φίλους; Εάν πρέπει να μπω σε καραντίνα, να τους πάρω και να τους πω να μη με ξαναπάρουν τηλέφωνο, να μην ξαναβγούμε έξω. Εδώ θα ποινικοποιήσουμε και τις φιλίες μας» τόνισε. Τότε ο Ευ. Βενιζέλος (περιπαικτικά) σχολίασε: «Εμένα δεν με έχετε πάρει τόσο καιρό τηλέφωνο που είμαστε παλιοί φίλοι», αλλά ο κ. Παπαγγελόπουλος του απάντησε αφοπλιστικά: «Μα, στη γιορτή σας δεν σας παίρνω;»

Η στροφή Παρασκευόπουλου!
Μετά την «γκάφα» με το μισό άδειασμα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην προηγούμενη συνεδρίαση Θεσμών και Διαφάνειας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος χθες άλλαξε (εκ νέου) την άποψή του! «Βεβαίως, φιλικές συζητήσεις μπορεί να γίνουν, όλοι έχουν φίλους και η δυνατότητα να συζητηθεί ένα θέμα φιλικά, με ανθρώπους που μπορεί να έχουν την ιδιότητα, υπάρχει ή όχι. Προσωπικά τυχαίνει να έχω τους φίλους μου στο πανεπιστήμιο και όχι στη Δικαιοσύνη, λόγω της θητείας μου, 65 χρόνων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια φιλική συζήτηση, αρκεί να μην αποτελεί παρέμβαση, αρκεί να μην έχει να κάνει με τα διακυβεύματα μιας συγκεκριμένης δημοκρατίας. Αυτή είναι η τοποθέτησή μου» σημείωσε.

Πώς αντέδρασε ο Μ. Βορίδης όταν...
Μόλις άκουσε τη φράση «δικογραφία Βγενόπουλου», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης τινάχτηκε από τη θέση του στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ο κ. Παπαγγελόπουλος πρότεινε την επόμενη φορά να φέρει ό,τι έγγραφο έχει το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση και να το θέσει στη διάθεση της Επιτροπής. Διότι, όπως σημείωσε, «θα βγω εγώ δικαιωμένος και κάποιοι θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Μάλιστα πολύ περισσότερο όταν θα έρθει η δικογραφία που έβαλε στο αρχείο η Τσατάνη. Κάποιοι και σε άλλα θέματα βιάστηκαν, αλλά οι εξελίξεις τούς έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα».

Ο Μάκης Βορίδης έσπευσε μόλις άκουσε την πρόταση του υπουργού να πει «όχι», ώστε να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο. Ως επιχείρημα προέβαλλε μάλιστα ότι δεν είναι η Επιτροπή αρμόδια για να εξετάσει δικογραφίες! «Εάν υιοθετηθούν απόψεις του κ. υπουργού, γιατί άκουσα, λόγου χάριν "αντίγραφα δικογραφίας" κ.λπ., άκουσα διάφορα τέτοια πράγματα, άκουσα "μυρίζει η υπόθεση", εδώ μπαίνει ένα ζήτημα, το οποίο ελπίζω να το διευκρινίσουμε. Το λέω τώρα προκαταρκτικά. Εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε στην ουσία υποθέσεων. Δεν δικάζουμε εκ νέου μια υπόθεση. Δεν έχουμε εμείς τέτοιες αρμοδιότητες. Εμείς εξετάζουμε ένα ζήτημα πολιτικό, όχι την ουσία της υπόθεσης» είπε, ενώ μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση έσπευσε να ενημερώσει σχετικά τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες λέγοντας ότι η Βουλή δεν έχει πειθαρχική δικαιοδοσία για να εξετάζει δικογραφίες.

Ο προκλητικός Βενιζέλος εκτέθηκε με πληροφορίες που του... μεταφέρθηκαν!
Σε παράκρουση βρισκόταν και χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού -όπως και την προηγούμενη φορά- διέκοπτε συνεχώς, μιλούσε ακατάπαυστα και φυσικά θεωρούσε ότι εκπροσωπεί το «όλον» ΠΑΣΟΚ. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι, παρά την ψύχραιμη στάση της Φώφης Γεννηματά σχετικά με τις αποκαλύψεις των συνομιλιών του ΔΝΤ, ο ίδιος ζήτησε να κληθεί στην επιτροπή η ΕΥΠ αλλά και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

«Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί η Ελλάδα ότι στην επικράτειά της και στον χώρο της δικαιοδοσίας της γίνονται υποκλοπές τέτοιου είδους, ανεξαρτήτως από το περιεχόμενο και την πολιτική του χρήση. Αυτό είναι αδιανόητο, παραβιάζει θεμελιώδεις εγγυητικές ρήτρες του ευρωπαϊκού και του διεθνούς νομικού πολιτισμού» είπε, με τον Γ. Τραγάκη (Ν.Δ.) να συμπλέει απολύτως, λες και είχαν εκ των προτέρων συνεννοηθεί. Πάντως, το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, διότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι πίσω από τις υποκλοπές βρισκόταν η χώρα μας.
Βέβαια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έμεινε εκεί, αλλά συνεχώς προκαλούσε θέλοντας να μονοπωλήσει τη συζήτηση. Το μόνο που κατάφερε πάντως ήταν να εκτεθεί, όταν ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε: «Ανέφερε ο κ. Βενιζέλος την προηγούμενη φορά ότι η κυρία Ράικου είχε κάνει μια αναφορά και είχε ζητήσει η αναφορά του κ. Αγγελή να εξεταστεί από ανώτερο εισαγγελέα. Εγώ αυτό δεν το είχα δει στον Τύπο. Πώς το γνωρίζει ο κ. Βενιζέλος; Ποιος του έδωσε αυτή την πληροφορία;».

Το κόλπο από τη ΝΔ για την «φωνή του Σαμαρά»
Με πονηρή μεθόδευση η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να αποδείξει ότι στο περίφημο βίντεο για τον «Παναθηναϊκάκια» η φωνή που ακούγεται δεν είναι του Αντώνη Σαμαρά. Λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης (για να μην προλάβει κανείς να απαντήσει) τη θέση του προέδρου της επιτροπής πήρε ο Γ. Τραγάκης και έδωσε αμέσως τον λόγο στον Χ. Αθανασίου, ο οποίος κατέθεσε έγγραφο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χρήστου Ντζούρα με τη σχετική πραγματογνωμοσύνη. Αυτό αναφέρει ότι «δεν καθίσταται δυνατή οποιαδήποτε αξιόπιστη σύγκριση της φωνής που ακούγεται στο κρίσιμο ηχητικό απόσπασμα», επειδή προφανώς το ηχητικό έχει μικρή διάρκεια. Ψευδώς ο κ. Αθανασίου είπε ότι η πραγματογνωμοσύνη αναφέρει πως η φωνή δεν είναι του κ. Σαμαρά, όμως το έγγραφο τον διαψεύδει, αφού το μόνο που λέει είναι ότι δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα.
Την ίδια ώρα, άλλη επίσημη πραγματογνωμοσύνη, της Χρυσής Αυγής, ρητά αναφέρει ότι η φωνή είναι του Αντώνη Σαμαρά. Πάντως σοβαρό ζήτημα προκύπτει από το πού βρήκε ο κ. Αθανασίου το συγκεκριμένο δικαστικό έγγραφο.

Οι ειρωνείες Τραγάκη που πήραν απάντηση!
Σφοδρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Γιάννη Τραγάκη λίγα λεπτά μετά την έναρξη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ολα ξεκίνησαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε όσους του επιτίθενται, γιατί τον κάνουν αγαπητό στην κοινωνία, με τον κ. Τραγάκη ειρωνικά να ψιθυρίζει: «Στο εξωτερικό;» «Στο εσωτερικό, κύριε Τραγάκη, προφανώς δεν συχνάζουμε στους ίδιους κύκλους. Εγώ, είμαι σε πιο λαϊκές περιοχές από εσάς και πάω στα ταβερνάκια» απάντησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, για να φουντώσει η κόντρα (η οποία προφανώς ξεκίνησε επειδή ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει στο μυαλό του τις κοινωνικές σχέσεις του κ. Τραγάκη με τον «εκδότη» της «Ακρόπολης» Παναγιώτη Μαυρίκο) με νέα υπονοούμενα.

«Εκεί που συχνάζετε εσείς τα ακούτε αυτά;» ρώτησε ο κ. Τραγάκης, για να λάβει την απάντηση: «Εκεί που συχνάζω εγώ εσείς δεν συχνάζετε».
Ο βουλευτής της Ν.Δ. οργισμένος συνέχισε «εγώ 14 φορές έχω εκλεγεί βουλευτής σε λαϊκές συνοικίες. Τέρμα η συζήτηση», για να του ανταπαντήσει ευθαρσώς ο κ. Παπαγγελόπουλος: «Γιατί, τι είστε εσείς; Είστε στο απυρόβλητο; Αυτή η καθεστωτική νοοτροπία με καταθίγει».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου