Google+ To Φανάρι : Ο γιος του Ερντογάν υπό έρευνα στην Ιταλία με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ο γιος του Ερντογάν υπό έρευνα στην Ιταλία με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος

Εισαγγελείς στην Μπολόνια έχουν ξεκινήσει μια έρευνα για ξέπλυμα χρήματος κατά του γιού του Τούρκου προέδρου. Η έρευνα βασίζεται σε κατηγορίες που προβάλλει ο εξόριστος πολιτικός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν.

Το γραφείο των εισαγγελέων της Μπολόνια έχει επιβεβαιώσει σε διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι η έρευνα έχει ξεκινήσει στις δραστηριότητες του 35χρονου Νεκμετίν Μπιλάλ Ερντογάν, το τρίτο παιδί του προέδρου της Τουρκίας....

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Μουράτ Χακάν Ουζάν, ένας πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν που ζει σε εξορία στη Γαλλία, υπέβαλε μήνυση εναντίον του γιου του Τούρκου προέδρου τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο δικηγόρος του Χουζάν, Μασιμιλιάνο Αννέτα, υποστηρίζει ότι τα έγγραφα που παραδόθηκαν στους εισαγγελείς από τον πελάτη του περιέχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Ερντογάν τζούνιορ κατάφερε να περάσει λαθραία στην Ιταλία ένα μεγάλο ποσό χρημάτων που έχει αποκτηθεί μέσω παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων.
Επισήμως, ο Μπιλάλ Ερντογάν αφίχθη στην περιοχή Εμίλια-Ρομάνα της πρωτεύουσας της Ιταλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο με τη γυναίκα και τα παιδιά του για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και να τελειώσει διδακτορικό που ξεκίνησε το 2007.
Ο Μουράτ Χακάν Ουζάν, ο οποίος διέφυγε από Τουρκία επικαλούμενος πολιτική και δικαστική δίωξη, είπε ότι ”το ταξίδι χρημάτων” του Μπιλάλ στην Ιταλία ήταν ένα μέρος ενός υποτιθέμενου ”έργου διαφυγής” για την οικογένεια Ερντογάν.
Ο Ιταλός δικηγόρος του Μπιλάλ Ερντογάν, Τζιοβάνι Τρομπίνι, έχει κατηγορηματικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εναντίον του πελάτη του.
“Ο πελάτης μου έχει επισημανθεί επανειλημμένα ότι δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε ποινική υπόθεση, ειδικά στους ισχυρισμούς ξεπλύματος βρώμικου χρήματος”, είπε ο δικηγόρος, όπως αναφέρεται από την Corriere di Bologna. Ο Τρομπίνι πρόσθεσε ότι όλη η οικονομική και χρηματοπιστωτική δραστηριότητα του πελάτη του είναι “απολύτως διαφανής και νόμιμη”, και ότι οι ισχυρισμοί εναντίον του είναι «εντελώς αβάσιμοι».
Ο δικηγόρος του Ερντογάν τζούνιορ επιμένει ότι ο πελάτης του δεν έχει σχέδια εγκατάστασης στην Ιταλία και θα επιστρέψει στην Τουρκία μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού του στο Τζονς Χόπκινς.
Η καταγγελία κατά των εικαζόμενων παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων του Μπιλάλ Ερντογάν φαίνεται να βασίζεται σε πληροφορίες από έναν πολιτικά προσανατολισμένο λογαριασμό του Twitter που αντιτίθεται στη σημερινή Τουρκική κυβέρνηση, δήλωσε ο Τρομπίνι.
Ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει ήδη βρει τον εαυτό του στη μέση δύο σκανδάλων στα  μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία. Το πρώτο ήταν όταν στους ένοπλους σωματοφύλακές του φέρεται να αρνήθηκαν την είσοδο στη χώρα. Τους δόθηκαν γρήγορα Τούρκικα διπλωματικά διαβατήρια ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν με τα καθήκοντά τους.
Ένα άλλο σκάνδαλο έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όταν προσβλητικές επιγραφές που έγραφαν “Ερντογάν τρομοκράτη” εμφανίστηκαν στους τοίχους πολλών κτιρίων στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, αναγκάζοντας τον Ερντογάν τζούνιορ να καταθέσει αγωγή δυσφήμισης.
Τον Φεβρουάριο του 2014, σάλος προκλήθηκε στην Τουρκία όταν ηχογραφήσεις, στις οποίες ο Πρόεδρος Ερντογάν φέρεται να ακούγεται να λέει στον Μπιλάλ να απαλλαγεί από δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, αναρτήθηκαν στο YouTube. Ο πρόεδρος έχει περιγράψει τις ηχογραφήσεις ως “άθλια μοντάζ”, σύμφωνα με το AFP.

https://www.rt.com/news/332897-erdogan-son-italy-prosecution/
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου