Google+ To Φανάρι : Διόρισαν τον σύζυγο της Χαράς Καφαντάρη σε ΔΕΚΟ «φάντασμα»

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Διόρισαν τον σύζυγο της Χαράς Καφαντάρη σε ΔΕΚΟ «φάντασμα»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο χθεσινός διορισμός των Αντώνη Γεωργόπουλου, Ελένης Ζαφειροπούλου και Αργύρη Αργυρίου που προτάθηκαν από τον υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Σκουρλέτη για τις θέσεις του προέδρου του Δ.Σ., της αντιπροέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα, της νέας κρατικής εταιρίας Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. (ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.)...
Ειδικά για τον κ. Αργυρίου ο διορισμός (παρότι νομότυπος) είναι σκανδαλώδης, αφού είναι σύζυγος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη!

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης των τριών νεοδιορισθέντων στη Βουλή, ο υπεύθυνος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ.) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε: «Αποτελεί πρωτοφανές σκάνδαλο ο διορισμός από την κυβέρνηση της νέας διοίκησης της ανύπαρκτης εταιρίας-φάντασμα ΔΕΠΕΝΕ, η οποία -υποτίθεται- θα υλοποιήσει τον ανύπαρκτο ελληνορωσικό αγωγό φυσικού αερίου, που θα είναι η συνέχεια του επίσης ανύπαρκτου ρωσοτουρκικού αγωγού». Το θέμα της εταιρίας με το ανύπαρκτο αντικείμενο (μετά τη ρωσοτουρκική κρίση) είχε αναδείξει προ ημερών με δημοσίευμά της η «δημοκρατία».

Κατά τον κ. Μανιάτη, είναι «σκάνδαλο η ίδρυση και λειτουργία μιας εταιρίας χωρίς αντικείμενο και χωρίς καταστατικό, για θέμα το οποίο μπορεί να υλοποιήσει άλλη εταιρία, π.χ. Η ΔΕΠΑ, όπως αυτό γίνεται ήδη σε άλλους τρεις διεθνείς αγωγούς εθνικού ενδιαφέροντος (EASTMED, IGB, IGI)». Είναι «σκάνδαλο η έναρξη λειτουργίας εταιρίας, για την οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αρνείται να καταθέσει Εκθεση Κόστους Λειτουργίας. Σκάνδαλο η προικοδότησή της με 1.000.000 ευρώ δημόσιο χρήμα, όταν περικόπτονται μισθοί και συντάξεις».
Εντυπωσιακό είναι ότι κανείς εκ των παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δεν εξέφρασε κάποια ένσταση, ενώ και ο ίδιος ο κ. Αργυρίου, κατόπιν επίμονων ερωτήσεων, ψέλλισε: «Η σύζυγός μου είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, κάτι όμως που πιστεύω ότι δεν συνιστά κώλυμα».

Πλην των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης που αντέδρασαν έντονα, «χλιαρούς» ενδοιασμούς διατύπωσε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Μολονότι υπερψήφισε την κυβερνητική πρόταση, κατέκρινε την επιλογή του κ. Αργυρίου, τονίζοντας: «Είμαι σε φανερά δύσκολη θέση, όταν κάποιος από τους διοριζόμενους είναι σύζυγος βουλευτή. Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί»!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου