Google+ To Φανάρι : «Καθαριστής» ο καφές για τον οργανισμό

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

«Καθαριστής» ο καφές για τον οργανισμό

Προστατεύει από αιφνίδιο θάνατο, καρκίνο και άλλες νόσους 
Πολλαπλά οφέλη μπορεί να προσφέρει ο καφές στην υγεία, επισημαίνουν για ακόμη μία φορά οι ειδικοί, τονίζοντας ότι σίγουρα δεν είναι μία από τις συνήθειες που θα πρέπει να κόψουμε με την έλευση του νέου έτους!
Οχι μόνο αποτρέπει τον κίνδυνο...
αιφνίδιου θανάτου και προστατεύει από τις κακοήθειες, αλλά αποτελεί ασπίδα κατά του Πάρκινσον και βοηθά στη ρύθμιση της ινσουλίνης.

Ηπαρ, σάκχαρο
Η καθηγήτρια Κλερ Κόλινς της Ενωσης Διαιτολόγων Αυστραλίας ολοκλήρωσε αναλυτική έρευνα, διαπιστώνοντας την αποτελεσματικότητά του στην αποτροπή νεοπλασιών στο ήπαρ και γενικότερα στην αποφυγή του πρόωρου θανάτου. Οσο για τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα στους ασθενείς με διαβήτη τύπου Β, η ίδια αναφέρει:
«Οταν κοιτάξετε τον βιοχημικό ρόλο του καφέ, φαίνεται ότι αναλαμβάνει δράση σε κυτταρικό επίπεδο, γεγονός που εξηγεί γιατί λειτουργεί σαν "καθαριστής". Ερχεται και επιταχύνει κάποιες σημαντικές βιοχημικές διαδικασίες στη θεραπεία της κυτταρικής ζημιάς και στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων, ώστε τα μόρια που σχετίζονται με την ινσουλίνη και τη γλυκόζη να λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά».

Σημαντικά θεωρούνται τα οφέλη και στην αποτροπή της νόσου Πάρκινσον. Ο δρ Ρόμπιν Μπράουν από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης Φλόρεϊ στη Βικτόρια τονίζει χαρακτηριστικά: «Αν είχα νόσο του Πάρκινσον στην οικογένεια, το πιθανότερο είναι ότι θα έπινα καφέ κάθε μέρα».
Στο μεταξύ, μόλις τον περασμένο μήνα μία άλλη έρευνα από την ιατρική σχολή στο Ανόβερο της Γερμανίας διαπίστωνε ότι δύο με τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα δρουν ευεργετικά και για όσους βρίσκονται σε δίαιτα. Και αυτό γιατί η καφεΐνη βοηθά τον οργανισμό να περιορίσει την επαναπρόσληψη κιλών μετά τη δίαιτα. Γενικά θεωρείται ότι ο καφές ενισχύει τον μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού.

Πάντως, είναι καλό η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο. Επιπλέον, εξαιτίας των διεγερτικών ιδιοτήτων του είναι σκόπιμο να αποφεύγεται από ανθρώπους με υψηλή πίεση και προβλήματα καρδιάς, ενώ απαγορεύεται η κατανάλωσή του από παιδιά, τα οποία δυσκολεύονται ιδιαίτερα να τον μεταβολίσουν μέχρι να φτάσουν στην εφηβεία.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου