Google+ To Φανάρι : Το Βέλγιο κλείνει τζαμιά εμείς και ανοίγουμε τεμένη και βιαζόμαστε για το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών!

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Το Βέλγιο κλείνει τζαμιά εμείς και ανοίγουμε τεμένη και βιαζόμαστε για το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών!

Προβληματισμό για τις ελληνικές προτεραιότητες σχετικά με το τέμενος στο Βοτανικό, αλλά και την πρεμούρα για ίδρυση τμήματος Ισλαμικών σπουδών στη Θεολογική του ΑΠΘ προκαλούν ειδήσεις που έρχονται από το εξωτερκό, όπως αυτή σύμφωνα με την οποία οι βελγικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν μια σειρά από τζαμιά, για να αποφευχθεί η επίδραση των ριζοσπαστών κηρύκων στους νέους....

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι RTL, ο Βέλγος πρωθυπουργός Charles Michel είπε ότι οι αρχές προτίθενται να προτείνουν ένα σχέδιο δράσης στις ταραγμένες περιοχές των Βρυξελλών, όπου, σύμφωνα με την έρευνα, έγινε εν μέρει η προετοιμασία των επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.
Δύο βομβιστές αυτοκτονίας, όπως αποδείχθηκε, έμεναν στο κέντρο των Βρυξελλών και της κοινότητας των Βρυξελλών της Molenbeek. Ένας άλλος κάτοικος της Molenbeek καταζητείται από τις γαλλικές αρχές.
"Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας να κάνουν σύντομα προτάσεις στο Molenbeek, ειδικότερα, και όχι μόνο, έχουμε λάβει αυστηρότερα μέτρα," - είπε ο πρωθυπουργός.
Απαντώντας σε ερώτηση, αν τα μέτρα θα περιλαμβάνουν και το κλείσιμο ενός αριθμού από τζαμιά, είπε: «Ναι, βέβαια, είναι μία από τις επιλογές. Πρέπει να πολεμήσουμε τους κήρυκες του μίσους, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από εκείνους που καλούν σε βία. "
Η σύγκριση με την Ελλάδα όπου το τζαμί, οι ισλαμικές σπουδές και τόσα ακόμη αποτελούν κυβερνητικές προτεραιότητες είναι αυθόρμητη και ο καθείς μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του...
agioritikovima

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου