Google+ To Φανάρι : Κομισιόν: Μόνο ένας στους τρεις Ελληνες μπορεί να πληρώσει το ρεύμα

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Κομισιόν: Μόνο ένας στους τρεις Ελληνες μπορεί να πληρώσει το ρεύμα

Μόνο ένας στους τρεις Ελληνες δηλώνει ότι μπορεί να πληρώσει κανονικά τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην έρευνα για τις καταναλωτικές τάσεις στον τομέα της ενέργειας την περίοδο 2010-2015, το 39% των ερωτηθέντων από την Ελλάδα υποστηρίζει ότι ανησυχεί συνεχώς για το αν είναι σε θέση να πληρώσει τον λογαριασμό, έστω και αν στο τέλος τα καταφέρνει. ...
Το 19% δηλώνει ότι αρκετές φορές δεν πληρώνει εγκαίρως τον λογαριασμό του ηλεκτρικού και το 10% υποστηρίζει ότι συνήθως δεν μπορεί να πληρώσει εγκαίρως.
Στη χώρα μας εμφανίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό καταναλωτών που δυσκολεύεται να πληρώσει. Ακολουθεί η Ρουμανία και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ουγγαρία. Από την ίδια έρευνα προκύπτει, ταυτόχρονα, ότι ένας στους δύο Ελληνες θεωρεί πως οι τιμές που πληρώνει για το ηλεκτρικό ρεύμα «είναι λογικές» και «ισορροπημένες». Μάλιστα, στο σύνολο 28 κρατών- μελών της Ε.Ε. μόνο το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος είναι διατυπωμένοι με τρόπο κατανοητό για τους καταναλωτές.
Οι πλέον κατανοητοί λογαριασμοί για τους καταναλωτές εμφανίζονται πάντως σε Κύπρο και Λετονία, ενώ οι χειρότεροι σε Ισπανία, Βουλγαρία και Ιταλία.
Τα στοιχεία της έρευνας μάλλον πρέπει να προβληματίσουν τη ΔΕΗ, η διοίκηση της οποίας καταβάλλει προσπάθεια ώστε να περιορίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που έχουν εκτοξευθεί στα επίπεδα των 2,5 δισ. ευρώ. Η διοίκηση της ΔΕΗ είχε ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι οι έχοντες είναι αυτοί που της χρωστούν τα περισσότερα και ότι από αυτούς θα αρχίσει το πρόγραμμα διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου