Google+ To Φανάρι : Περίεργα «μυστικά» με την πρέσβειρα στην Ε.Ε.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Περίεργα «μυστικά» με την πρέσβειρα στην Ε.Ε.

Περίεργα μυστικά κρύβει η απρόσμενη «συμμαχία» δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αφορμή μια υπηρεσιακή εμπλοκή στο υπουργείο Εξωτερικών, που, όπως φαίνεται, έχει ξεκινήσει από την περίοδο που ο νυν υπουργός Νίκος Κοτζιάς υπηρετούσε στο ΥΠΕΞ ως επιστημονικός σύμβουλος...

Η ταύτιση Ν.Δ. και Ποταμιού για τα μάτια της μόνιμης αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. πρέσβειρας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου και η στήριξη που έλαβε από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Χάρη Θεοχάρη έχουν να κάνουν με τις πληροφορίες περί ανάκλησής της από τη θέση της στις Βρυξέλλες, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε επίμονα η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ.
Η ανάκληση (αντίθετη από την επιθυμία και τη διαδρομή της) προκάλεσε τριγμούς στην ανώτατη υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς τόσο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος όσο και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης άφησαν στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών τις παραιτήσεις τους.
Ιδίως, ο πρέσβης Σπινέλλης, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με θέματα προσωπικού και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή περνά από τα χέρια του, έθεσε το θέμα της παραίτησης επιτακτικότερα, λένε οι πληροφορίες. Εάν επιμείνει, θα τον ακολουθήσει και ο αναπληρωτής γ.γ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος.
Χθες ο Ν. Κοτζιάς άστραψε και βρόντηξε στη Βουλή: «Είναι κανόνας ότι ένας υπουργός θέτει βέτο για σημαντικό εθνικό ζήτημα, ουδείς διπλωμάτης δικαιούται να το αποσύρει γιατί δεν του αρέσει ή γιατί τον πιέζουν τρίτοι». Ο κ. Κοτζιάς είχε ζητήσει από τον Μ. Σπινέλλη να διαβιβάσει στην Ελληνίδα μόνιμη αντιπρόσωπο τις αποφάσεις του.
Η διάσταση του υπουργού Εξωτερικών με την πρέσβειρα Παπαδοπούλου έχει εκδηλωθεί από την πρώτη θητεία του κ. Κοτζιά στο υπουργείο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου '15. Με υπηρεσιακό έγγραφο (και ημερομηνία 14/8/15) και σε περίοδο που η ίδια βρισκόταν στην Ελλάδα, της είχε γνωστοποιηθεί ότι δεν επιστρέφει στη θέση της...
Ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ πρέσβης Π. Μολυβιάτης (γνώστης προσώπων και πραγμάτων στο διπλωματικό σώμα) φέρεται ότι ανέστειλε την ισχύ του υπηρεσιακού εγγράφου, το οποίο επανενεργοποίησε ο Ν. Κοτζιάς μετά την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων του.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου