Google+ To Φανάρι : ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ISIS! Έπεσε τσεκούρι στους …μισθούς τους

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ISIS! Έπεσε τσεκούρι στους …μισθούς τους

Εγκαταλείπουν μαζικά τις τάξεις του ISIS τζιχαντιστές  καθώς το Ισλαμικό Κράτος μείωσε τις αμοιβές τους κατά περίπου 200 ευρώ για να αναζητήσουν αλλού καλύτερη τύχη.
Συγκεκριμένα οι μαχητές του ISIS φέρεται να ...
πληρώνονταν περίπου 260 ευρώ το μήνα για τις υπηρεσίες τους, έως ότου η τρομοκρατική ομάδα αντιμετώπισε οικονομικά προβήματα που έριξαν τους μισθούς τους στα 65 ευρώ. Έκτοτε τουλάχιστον 200 ένοπλοι εγκατέλειψαν την οργάνωση και αναμένονται κι άλλες αποχωρήσεις, δείχνοντας ότι δεν είναι τόσο φανατικοί υποστηρικτές.
Μέχρι πρότινος οι μαχητές του ISIS θεωρούνταν η πλουσιότερη εξτρεμιστική οργάνωση του κόσμου. Τώρα ο ISIS, με επικεφαλής τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, αντιμετωπίζει προβλήματα, δεδομένου ότι οι αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία, δημιούργησαν τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Η ομάδα βγάζει τα χρήματα της από ληστείες τραπεζών, κλοπή πετρελαίου και λαθραία διακίνηση ανθρώπων, αλλά πλέον η δραστηριότητα τους έχει περικοπεί στις εμπόλεμες ζώνες, από φόβους επίθεσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Επίσης κύρια πηγή εισοδήματος είναι η φορολόγηση τα έσοδα της οποίας έχουν αρχίσει να μειώνονται. Αυτό γιατί με δεδομένο ότι οι γυναίκες στις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχό του δεν εργάζονται η σταθερή έξοδος από τις εμπόλεμες ζώνες  σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι για να φορολογηθούν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου