Google+ To Φανάρι : Επίθεση τρόμου του ISIS στο Κάιρο!

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Επίθεση τρόμου του ISIS στο Κάιρο!

Βόμβα διέλυσε το κτίριο της υπηρεσίας πληροφοριών
Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Αίγυπτος εν μέσω τουριστικής περιόδου, καθώς το Κάιρο έγινε στόχος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Η οργάνωση, που πληθαίνει τις επιθέσεις της, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες με στόχο κτίριο της κρατικής ασφάλειας. ...
Τουλάχιστον 29 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους έξι αστυνομικοί, στρατιώτες και κάτοικοι. Σε ανάρτησή του στο twitter το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε: «Στρατιώτες κατάφεραν να στοχεύσουν, με τη βοήθεια παγιδευμένου αυτοκινήτου, το κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών στην καρδιά του Καΐρου». Η επίθεση είχε στόχο να πάρει «εκδίκηση για τους μάρτυρες αδελφούς».

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τρεις διαδοχικές εκρήξεις μεγάλης ισχύος, ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι από την έκρηξη στον δρόμο δημιουργήθηκε κρατήρας. «Γυρνούσα από τη δουλειά και οδηγούσα στη γέφυρα Οράμπι. Τότε αισθάνθηκα τη γέφυρα να δονείται. Ηταν σαν να γινόταν σεισμός. Ολα γύρω μου δονούνταν. Οι άνθρωποι έτρεχαν στους δρόμους. Είδα έναν τραυματισμένο άνδρα στο έδαφος, είχε κοπεί από τα θραύσματα» είπαν δύο αυτόπτες μάρτυρες σε ξένους δημοσιογράφους.

Η επίθεση σημειώθηκε στη βόρεια συνοικία Σούμπρα της πρωτεύουσας εναντίον κτιρίου της κρατικής ασφάλειας, υπηρεσία που υπάγεται στην αστυνομία και βρίσκεται κοντά σε δικαστήριο. Το αιγυπτιακό σκέλος του Ισλαμικού Κράτους εξαπολύει συχνά βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις καμικάζι με στόχο στρατιώτες και αστυνομικούς από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον Ιούλιο του 2013 τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και έθεσε εκτός νόμου την οργάνωσή του, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των επιθέσεων της ένοπλης οργάνωσης Επαρχία Σινά, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.
Πριν από λίγες ημέρες ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ Σίσι κύρωσε τον δρακόντειο νέο αντιτρομοκρατικό νόμο που διευρύνει τη δικαιοδοσία ειδικών δικαστηρίων, προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη σε στρατό και αστυνομία και προβλέπει υψηλά πρόστιμα σε δημοσιογράφους όταν οι αναφορές τους αποκλίνουν από τις επίσημες αναφορές σχετικά με τις επιθέσεις.
Οι «ιοί» του Γ' Παγκοσμίου
Καμπανάκι για τον σοβαρό κίνδυνο αποσταθεροποίησης εξαιτίας της τρομοκρατίας κρούει ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Σε γραπτό μήνυμά του προς την ετήσια συνάντηση της καθολικής οργάνωσης Comunione e Liberazione (Κοινωνία και Απελευθέρωση), η οποία και φέτος είναι αφιερωμένη στον διάλογο ανάμεσα στις διαφορετικές θρησκείες, ο Ματαρέλα αναφέρει: «Η τρομοκρατία, η οποία τροφοδοτείται και από φανατικές παραποιήσεις της πίστης στον Θεό, προσπαθεί να εισάγει στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τους παθογόνους οργανισμούς του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου». «Από την ικανότητα να προαχθούν ο διάλογος, η αμοιβαία κατανόηση, η συνεργασία των μονοθεϊστικών θρησκειών θα εξαρτηθεί η ειρήνη σε όλο τον κόσμο» καταλήγει ο Ιταλός πρόεδρος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου