Google+ To Φανάρι : Αλλαξαν Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ εν κρυπτώ (!) και με συλλογή υπογραφών

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Αλλαξαν Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ εν κρυπτώ (!) και με συλλογή υπογραφών

Ο αντιναύαρχος Ευαγ. Αποστολάκης στην κορυφή της ηγεσίας. Αντιδράσεις από την Νέα Δημοκρατία
Με αρκετές ώρες καθυστέρηση -και αφού είχε εκδοθεί ανακοίνωση-καταγγελία της Ν.Δ.- επιβεβαιώθηκε χθες από το ΥΕΘΑ η απόφαση του ΚΥΣΕΑ με τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων! Σύμφωνα με αυτή...
στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ τοποθετείται ο αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν., αρχηγός ΓΕΝ, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του ναυάρχου. Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957, εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με τον βαθμό του μάχιμου σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπροσθέτως, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Τοποθετήθηκε κυβερνήτης στο Ν/Α «ΑΤΑΛΑΝΤΗ» από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α «ΚΙΣΣΑ» από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη φρεγάτα (Φ/Γ) «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» από το 2003 έως το 2004.
Εχει υπηρετήσει επίσης στο Σ.Γ./ΥΕΘΑ, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στον Ναύσταθμο Κρήτης (Ν.Κ.) ως αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως διευθυντής Β΄ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως επιτελάρχης και υπαρχηγός. Από τις 7 Μαρτίου 2013 ήταν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Στη θέση του αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης Π.Ν., αρχηγός στόλου. Ο μέχρι τώρα αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος τίθεται σε αποστρατεία, του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ανακαλείται αυθημερόν στην ενεργό υπηρεσία, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ, όπως τονίζεται, τίθεται σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Η αποστρατεία του στρατηγού Κωσταράκου (που από τις 6 Νοεμβρίου αναλαμβάνει την υψηλή θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε.) και η αναβάθμιση των αντιναυάρχων Αποστολάκη και Γιακουμάκη έγιναν γνωστές από μια ανακοίνωση του Κώστα Τασούλα, συντονιστή Εξωτερικών και Αμυνας της Ν.Δ.!

«Το είδαμε κι αυτό από την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.: Tο ΚΥΣΕΑ να αποφασίζει χωρίς να συγκαλούνται τα μέλη του, αλλά διά συλλογής υπογραφών, στα μουλωχτά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, την αλλαγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και την αλλαγή του αρχηγού ΓΕΝ, λες και πρόκειται για ένα τρέχον ζήτημα!» τόνιζε στη δήλωσή του ο συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου