Google+ To Φανάρι : O Δρόμος του Bimini οδηγεί στην Ατλαντίδα; VIDEO

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

O Δρόμος του Bimini οδηγεί στην Ατλαντίδα; VIDEO

Το Bimini είναι ένα νησί στις Μπαχάμες, μέρος μιας αλυσίδας νησιών 50 μίλια ανατολικά του Μαϊάμι της Φλόριντα.

bahamap
hqdefault

Σε μικρό βάθος, 6 μέτρα κάτω στα καταγάλανα νερά από την ακτή, υπάρχει ένα πέτρινο μονοπάτι, μεγάλες, επίπεδες πέτρες κομμένες σε ορθές γωνίες, που φαίνονται να έχουν σκόπιμα τοποθετηθεί σε ευθείες γραμμές. Αυτός ο εντυπωσιακός σχηματισμός εκτείνεται μισό μίλι σε μήκος, με μια έντονη στροφή στο ένα άκρο.

slabbiminiatlantisag2

Οι πέτρες φτάνουν μέχρι και τα 4 μέτρα ολόκληρες.
«Η καταγωγή και η έννοια του δρόμου του «Bimini» είναι άγνωστη. Ωστόσο, το όνομα εμφανίζεται στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα ως Baminini, πράγμα που σημαίνει, «Αφιέρωμα (ini) με την Ψυχή (ba) της Min».

biminiroadatlantisag3

«O Min ήταν o θείος προστάτης των Αιγυπτίων, προστάτεεε τους ταξιδιώτες σε μακρινές διαδρομές, ένας ιδιαίτερα κατάλληλος θεός για λατρεία στο μακρινό Bimini, αν όντως είχαν επισκεφθεί το νησί ταξιδευτές από την κοιλάδα του Νείλου».

Atlantis at the Palm

Το 1968, ο υποθαλάσσιος αρχαιολόγος Joseph Mason Valentine και ομάδα καταδύσεων του αντιμετώπισε το «στρωμένο» δρόμο, που τώρα ονομάζεται ο δρόμος του Bimini ή το Τείχος του Bimini. Μετά την αρχική ανακάλυψη τους, στη τοποθεσία πήγαιναν συχνά αναρίθμητοι δύτες, ερευνητές και επιστήμονες, αποκαλύπτοντας περαιτέρω την ύπαρξη των δύο επιπλέον γραμμικών χαρακτηριστικών, να βρίσκονται σχεδόν παράλληλα με την αινιγματική πορεία.

Το Unexplained Mysteries (Ανεξήγητα Μυστήρια) γράφει για τη σχέση μεταξύ της ανακάλυψης και του Αμερικανούς μυστικιστή Edgar Cayce, ο οποίος λέγεται ότι είχε προέβλεπε μελλοντικά γεγονότα κατά τη διάρκεια έκστασης.

Cayce_1910


«Ένα άλλο περίεργο στοιχείο του μυστηρίου είναι μια πρόβλεψη που έγινε το 1938 από τον Edgar Cayce: «Ένα τμήμα των ναών μπορεί ακόμη να ανακαλυφθεί κάτω από τη λάσπη αιώνων και του θαλασσινού νερού κοντά στο Bimini… Εκτιμάτε ότι ’68 ή ’69- δεν είναι τόσο μακριά».
Ο Δρόμος του Bimini βρέθηκε το 1968, ορισμένοι προτείνουν ως η εκπλήρωση της πρόβλεψης ότι η ιστορία της Ατλαντίδας θα αποκαλυφθεί στον κόσμο.

Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και μαθηματικός Πλάτωνας ήταν ο πρώτος που έγραψε για την Ατλαντίδα. Η αναφορά του για ένα καταδικασμένο νησί από θέληση των θεών αναφέρεται ως μια παραβολή, προειδοποιώντας ότι η ύβρις και η κατάχρηση εξουσίας μπορεί να είναι η καταστροφή ενός πολιτισμού. Αλλά τι θα γινόταν αν η ιστορία αυτή είναι κάτι περισσότερο από ένα εργαλείο διδασκαλίας;





Τι θα συμβεί αν υπήρχε πραγματικά ένας προηγμένος αρχαίος πολιτισμός που χάθηκε κάτω από τη θάλασσα και αφανίστηκε από την ιστορία μας; Από την ιστορία του Πλάτωνα για την Ατλαντίδα και μετά, πολλοί έχουν ψάξει για ίχνη της καταδικασμένης πόλης.

images (4)


Μια ομάδα ερευνητών βούτηξε στον κόλπο του Bimini και ανέφερε ότι ανακάλυψε «ένα ολόκληρο δεύτερο στρώμα από τετράγωνα βράχια με παρόμοιες διαστάσεις κάτω από τις πέτρες».

images (3)


Το γεγονός αυτό πρότεινε στους ερευνητές ότι ο «δρόμος» μπορεί να ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου τείχους ή θαλάσσιας αποβάθρας




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου