Google+ To Φανάρι : Η αντρική τυραννία στην Τουρκία

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η αντρική τυραννία στην Τουρκία

Στους πρώτους 6 μήνες του 2015, 50 χιλιάδες γυναίκες υπέστησαν βία
To πρακτορείο παρακολούθησης ΜΜΕ Interpress παρουσίασε έρευνα με θέμα ¨Βία στην γυναίκα¨, τα στοιχεία της οποίας δείχνουν πως η βία αυτού...
... του είδους συνεχίζεται αμείωτη. Τα περιστατικά βίας τα οποία εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ κατά τους πρώτους 6 μήνες του 2015 είναι αυξημένα κατά 65% σε σχέση με πέρσι, με έναν μέσο όρο 277 περιστατικών τη μέρα, ενώ συνολικά ξεπέρασαν τα 50 χιλιάδες.

Η έρευνα περιγράφει τα περιστατικά λεκτικής, φυσικής, σεξουαλικής, ψυχολογικής και οικονομικής βίας τα οποία περιγράφηκαν στα ΜΜΕ. Η έρευνα που καταμετρά όλα τα περιστατικά που εμφανίστηκαν σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό τύπο, δείχνει πως κατά το προηγούμενο εξάμηνο παρουσιάστηκαν 51.847 περιστατικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
Καταγράφεται πως μεγάλη υπήρξε η αύξηση στις δολοφονίες. Υπήρξαν 4.282 ειδήσεις σχετικά με δολοφονίες γυναικών, πως ετησίως πάνω από 2 χιλιάδες γυναίκες δέχονται σεξουαλική επίθεση. Στην Τουρκία κατά το πρώτο εξάμηνο οι ειδήσεις σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις ξεπέρασαν τις χίλιες.

Σύμφωνα με την «Πλατφόρμα Θα Σταματήσουμε τις Δολοφονίες Γυναικών», τον Ιούνιο υπήρξαν 26 δολοφονίες γυναικών. Στην πρώτη θέση είναι το Καραμάν με 4 δολοφονίες. Οι περισσότερες δολοφονίες έγιναν από τους άντρες τους. Και ως αιτίες ήταν τα διαζύγια και οι χωρισμοί. Οι αλλεπάλληλες δολοφονίες στην Τουρκία δεν λένε να σταματήσουν.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, το 39% των δολοφονηθέντων γυναικών, δολοφονήθηκαν επειδή ήθελαν να χωρίσουν ή να πάρουν διαζύγιο. Το 31% επειδή θέλησαν να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την ζωή τους. Ενώ δεν εξακριβώθηκε το αίτιο για το 30% των δολοφονιών.

εφημ. Ταράφ, τουρκικανεα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου