Google+ To Φανάρι : Άγιος Μιχαήλ Μπακνανάς:«Χτυπάτε διά την πίστην» ! (όσα ξεχάσαν βουλευτές και Αξ\κοί)

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Άγιος Μιχαήλ Μπακνανάς:«Χτυπάτε διά την πίστην» ! (όσα ξεχάσαν βουλευτές και Αξ\κοί)

Γεννήθηκε το 1753 κοντά στο Θησείο από φτωχούς γονείς. Ήταν αγράμματος και έγινε κηπουρός. που πουλούσε τα προϊόντα του στα περίχωρα της Αττικής. Ο νέος αυτός έπεσε θύμα συκοφαντίας, ότι τάχα υποστηρίζει με αποστολή τροφίμων τους επαναστάτες στη Σαλαμίνα ή κατά άλλους ότι προμήθευε μπαρούτι τους κλέφτες των ορεινών της Αττικής.
Η κατηγορία δεν αποδείχθηκε ποτέ, όμως ο ίδιος καταδικάστηκε σε θάνατο. Ο δήμιός του τον περιέφερε στους δρόμους της Αθήνας και του ζητούσε να αλλαξοπιστήσει για να γλιτώσει. Εκείνος όμως δε δεχόταν και φώναζε: «Χτυπάτε διά την πίστην».

Στο τέλος αποκεφαλίστηκε στις 9 Ιουλίου 1771 και ο θάνατός του έκανε αίσθηση στην κοινωνία της Αθήνας. Το όνομά του φέρει σήμερα δρόμος της Αθήνας στο Νέο Κόσμο, καθώς και παρακείμενη στάση τραμ.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του ως αγίου,στις 30 Ιουνίου και στις 9 Ιουλίου. Το 2003 ανακηρύχθηκε προστάτης των διατροφολόγων και των διαιτολόγων.

Αυτούς που έφαξαν τον Μπακνανά, αυτούς, που όταν είχαν την ισχύ σφάζαν, βιάζαν και σκοτώναν τους προγόνους μας, αυτούς οι βουλευτές ελληνοποιούν με νομοσχέδια της Τασία ενώ δήθεν είναι πατριώτες και αγωνίζονται για τα μνημόνια.

 Για αυτούς, όλα τα κόμματα με πρώτο της ΝΔούλας, ψηφίσαν για τέμενος στον Βοτανικό και αυτό το τέμενος με την υπογραφή τους διευκόλυναν στο να γίνει, οι αξκοί που παραχώρησαν το κτήμα , ενώ μπορούσαν να πουν περήφανο ΟΧΙ, αλλά ποιος έχασε την περηφάνεια …

Για αυτό το τέμενος, δικαστές που δεν έχουν εθνισμό, που δεν μάθαν ποτέ για τον Πολυζωίδη, αποφασίσαν υπέρ….

ΟΜΩΣ…η ώρα της Νέμεσης πλησιάζει….

Το άρθρο αυτό δεν έχει εικόνες απο τους εξομώτες, ούτε απο τις στοές τους ….

Θα μείνει καθαρό απο την καταδικασμένη απο Τον Θεό να φαίνεται ως μούμια, γνωστή άθλια ….και αυτό για να μην είναι μαζί τους στην ίδια ανάρτηση με την εικόνα του Αγίου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου