Google+ To Φανάρι : Φωτιά σε ιστορικό οθωμανικό τζαμί στην Κω

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Φωτιά σε ιστορικό οθωμανικό τζαμί στην Κω

Το κατέλαβαν λαθρομετανάστες και έβαλαν φωτιά για διαμαρτυρία
από τον τουρκικό Τύπο
Αναφέρεται πως 400 λαθρομετανάστες στην Κω, με την δικαιολογία πως δεν τους υποδείχθηκε χώρος για να μείνουν, κατέλαβαν το ιστορικό Οθωμανικό τζαμί του Αλγερινού Χασάν Πασά.
Έγινε γνωστό πως όταν η αστυνομία θέλησε να τους βγάλει από το τζαμί του οποίου η επισκευή συνεχίζεται, ξέσπασε ταραχή και οι λαθρομετανάστες έβαλαν φωτιά στα πράματα τους και ξέσπασε πυρκαγιά.

Οι λαθρομετανάστες ευρισκόμενοι στην νήσο Κω που απέχει 6 μίλια από το Μπόντρουμ, με την δικαιολογία πως δεν τους υποδείχθηκε χώρος για να μείνουν, κατέλαβαν το τζαμί του Αλγερινού Χασάν Πασά που βρίσκεται στην πλατεία Ιπποκράτη.

Αναφέρεται πως το τζαμί αυτό κατασκευάστηκε από τον Αλγερινό Χασάν Πασά το 1776. Όταν η ελληνική αστυνομία ζήτησε από τους περίπου 400 Σύριους, Ιρακινούς και Αφρικανούς να βγούνε έξω από το ιστορικό τουρκικό τζαμί, ξέσπασε ταραχή. Οι λαθρομετανάστες έβαλαν φωτιά στα πράματα τους και ξέσπασε πυρκαγιά.

Αναφέρεται πως οι λαθρομετανάστες ηρέμησαν και το τζαμί εκκενώθηκε όταν τους δόθηκε η υπόσχεση πως θα μεταφερθούν σε κέντρο φύλαξης μεταναστών στην Αθήνα.

Ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού Τσινάρ FM
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου