Google+ To Φανάρι : Ο βιασμός στην Τουρκία είναι απλό επεισόδιο

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ο βιασμός στην Τουρκία είναι απλό επεισόδιο

Μείωση λόγω "πρότερου έντιμου βίου" στις ποινές των 8 συμβασιούχων στρατιωτικών που βίαζαν 16χρονη
Βγήκε η δικαστική απόφαση σχετικά με τους 8 συμβασιούχους στρατιώτες που δικάστηκαν χωρίς να είναι κρατούμενοι σχετικά με τον δίχρονο βιασμό 16χρονου κοριτσιού στην πόλη Μπίγκιολ.


Το Κακουργιοδικείο του Μπίγκιολ σε απόφαση που έβγαλε στις 27 Μαρτίου σχετικά με τους στρατιωτικούς που δικάζονταν για το ότι "το θύμα ήταν παιδί", "τέλεση αδικήματος με σεξουαλικό σκοπό", "Τέλεση αδικήματος από το ίδιο άτομο περισσότερες από μία φορές", "απλή σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου" και "σύναψη σεξουαλικής σχέσης με μη ενήλικα", καταδίκασε τον Μ.Κ. και Χ.Γ. σε 1 έτος και 3 μήνες, τον Σ.Κ. σε 1 έτος 10 μήνες και 15 μέρες, τον Μ.Τ. σε 2 έτη και 6 μήνες, τον Ι.Γ. σε 6 έτη και 8 μήνες και τον Γ.Α. σε 8 έτη 9 μήνες και 15 μέρες.

Αλλά αυτή η τελευταία ποινή μειώθηκε σε 7 έτη 3 μήνες και 15 μέρες λόγω ¨πρότερου έντιμου βίου¨. Το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των Κ.Γ. και Ο.Γ. Όταν είχε μαθευτεί το περιστατικό του βιασμού της 16χρονης από τους 8 συμβασιούχους στρατιωτικούς , η Γενική Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής είχε ανακοινώσει πως αποβλήθηκαν από τις Τ.Ε.Δ.

Είχε συζητηθεί επί μακρόν το ότι δεν κρατήθηκαν κατά την σύλληψη τους, ενώ στο θέμα είχαν παρέμβει το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών και ο δικηγορικός σύλλογος

Haber. Sol.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου