Google+ To Φανάρι : 150 χριστιανούς φοιτητές έσφαξαν σε δημόσια θέα οι ισλαμιστές δολοφόνοι στην Κένυα

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

150 χριστιανούς φοιτητές έσφαξαν σε δημόσια θέα οι ισλαμιστές δολοφόνοι στην Κένυα

Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά την επίθεση ενόπλων της Ισλαμικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ στο πανεπιστήμιο «Γκάρισα» της Κένυα.
 Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, πρόκειται για την χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην χώρα τα τελευταία 17 χρόνια, καθώς συνοδεύτηκε από αποτρόπαιες πράξεις όπως τους αποκεφαλισμούς χριστιανών φοιτητών του πανεπιστημίου. ...



Η επίθεση έλαβε χώρα την Πέμπτη, λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα τοπική ώρα Κένυας, όταν μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου της Γκαρίσα. Οι ένοπλοι εξουδετέρωσαν το προσωπικό ασφαλείας του πανεπιστημίου και δολοφόνησαν χριστιανούς φοιτητές. Η τοπικές δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν το κτίριο σε μια πολιορκία που έληξε μετά από 13 ώρες, αργά χθες το βράδυ.

φοιτητές εξήλθαν σώοι και ασφαλείς από το καταλυμένο κτίριο του πανεπιστημίου, όμως δεν είχαν την ίδια τύχη αρκετοί από τους συμφοιτητές τους, καθώς και δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας των ενόπλων δυνάμεων και δύο περαστικοί που έχασαν την ζωή τους.


 Ο υπουργός εσωτερικών της Κένυα Joseph Nkaissery δήλωσε πως όλα ξεκίνησαν όταν 4 ένοπλοι τρομοκράτες, ζωσμένοι με εκρηκτικά, εισέβαλαν στο κτίριο. Όταν οι φρουροί προσπάθησαν να τους απωθήσουν πυροβολώντας εναντίον κάποιων από αυτούς, το αποτέλεσμα ήταν να μετατρέπονται σε κινούμενες βόμβες.



Το πέρας της πολιορκίας, βρήκε τους τρομοκράτες, που έφεραν βαρύ οπλισμό νεκρούς και τα πτώματα τους περί-συλλέχθηκαν από τις αρχές.
  Το χτύπημα αποδίδεται στην Ισλαμική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ και όλα δείχνουν, πως η χρονική στιγμή της επίθεσης δεν ήταν τυχαία, καθώς στην Κένυα αυτή την στιγμή εορτάζεται το Πάσχα των καθολικών.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου