Google+ To Φανάρι : O εγκληματίαςς του παντοπωλείου από την πρώτη στιγμή εκτέλεσε τους 4 ομήρους (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

O εγκληματίαςς του παντοπωλείου από την πρώτη στιγμή εκτέλεσε τους 4 ομήρους (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αλ Κάιντα απειλεί με νέες επιθέσεις στη Γαλλία Ένα στέλεχος του παρακλαδιού της αλ Κάιντα στην Υεμένη απειλεί με νέες επιθέσεις τη Γαλλία όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το διαδικτυακό τόπο παρακολούθησης των ισλαμικών ιστοσελίδων (SITE).
Νωρίτερα ο εκ των επικεφαλής της αλ Καίντα στη Υεμένη δήλωσε σε μαγνητοφωνημένο μήνυμά του ότι η φονική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo έγινε εξ αιτίας των προσβολών που υπέστη ο προφήτης. Ο Σεΐχης Χαρίθ αλ-Ναντχάρι είπε επίσης στο ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε μέσω του διαδικτυακού τόπου YouTube ότι οι επιτιθέμενοι ήταν μια ομάδα «από πιστούς στρατιώτες του Θεού» που δίδαξαν στους Γάλλους τα όρια της ελευθερίας του λόγου

Κατά την επιχείρηση που διεξήχθη εναντίον του ενόπλου σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, όπου κρατούνταν πολλοί όμηροι, έπειτα από αλλεπάλληλες εκρήξεις, αστυνομικοί μπήκαν στο πολυκατάστημα. Τουλάχιστον πέντε όμηροι βρήκαν λίγο αργότερα προστατευόμενοι από αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με διεθνή μέσα 4 όμηροι έχασαν τη ζωή τους.

Ο ένοπλος που πήρε ομήρους, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, έπεσε νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Δεν ήταν σαφές τις πρώτες στιγμές μετά την επιχείρηση εάν οι υπόλοιποι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ή κατά τη διάρκεια της εισβολής του ενόπλου.

Υπήρχε επίσης ακόμη αμφιβολία για την ταυτότητα του ενός από τα υπόλοιπα θύματα: παραμένει άγνωστο εάν είναι όμηρος ή ένας δεύτερος απαγωγέας, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού σκοτώθηκαν από τον ένοπλο εισβολέα Αμεντί Κουλιμπαλί "πιθανώς" από την αρχή της επίθεσής, όπως δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής στον Τύπο ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μουλάν.

«Οι όμηροι δεν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης από τις δυνάμεις ασφαλείας», διαβεβαίωσε ο δικαστής. Ο εισαγγελικός λειτουργός, επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ένοπλος δράστης της ομηρίας Αμεντί Κουλιμπαλί είχε παγιδεύσει το κατάστημα και «απείλησε να πυροβολήσει όλους τους ομήρους» που ήταν στο εσωτερικό του.

«Πρόκειται για ένα δράμα. Τι σημαίνει αυτό, ότι εμείς οι Εβραίοι της Γαλλίας πρέπει να φύγουμε για το Ισραήλ;», ρώτησε ένας 20χρονος κάτοικος της περιοχής, ο Ιλάν, που φορούσε το χαρακτηριστικό καπελάκι, το κιπά.

Ο ένοπλος που κράτησε ομήρους στο εβραϊκό παντοπωλείο, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ήταν ένας άνδρας 32 ετών που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε μια νεαρή αστυνομικίνα στο Μονρούζ, ένα νότιο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, και να τραυμάτισε άλλο ένα πρόσωπο.

Ο Κουλιμπαλί φέρεται να γνώριζε τους αδελφούς Κουασί. Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, οι αδελφοί Κουασί και ο Κουλιμπαλί ανήκαν στον ίδιο ισλαμιστικό πυρήνα που δρούσε στο βόρειο Παρίσι.

Ο Κουλιμπαλί, πριν σκοτωθεί στην αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων, μίλησε τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV και ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Από την πλευρά του, ο ένας από τους αδελφούς Κουασί, ο Σερίφ, είπε στο ίδιο κανάλι ότι τον έστειλε στη Γαλλία η Αλ Κάιντα της Υεμένης και ότι τον χρηματοδοτούσε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι.

Εκπρόσωποι της κοινότητας των μουσουλμάνων στη Γαλλία κάλεσαν εκ νέου σήμερα τους πιστούς να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να «συμμετάσχουν μαζικά στην εθνική κινητοποίηση» που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Μετά την επίθεση της Τετάρτης, σημειώθηκαν πολυάριθμες επιθέσεις και βανδαλισμοί σε τόπους λατρείας των μουσουλμάνων στη Γαλλία.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου