Google+ To Φανάρι : «Η Δύση δημιουργεί και συντηρεί τους τρομοκράτες»

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

«Η Δύση δημιουργεί και συντηρεί τους τρομοκράτες»

«Οι άνθρωποι που κηρύττουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ, θα σταματήσουν, εάν θέλουμε να τους σταματήσουμε.
 Η Δύση έχει το μεγάλο φταίξιμο, επειδή παράγει σε μεγάλο βαθμό τζιχαντιστές για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της»....
Αυτό ανέφερε ο καθηγητής Βίχρεν Μπούζοφ, ειδικός στην κρίση της ασφάλειας.
«Ξαφνικά, οι τρομοκράτες, στράφηκαν εναντίον της Δύσης και νομίζω ότι αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η Δύση παράγει τους τρομοκράτες της.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων-τζιχαντιστών πολέμησαν εναντίον του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ και είχαν την υποστήριξη της Δύσης και της Γαλλίας, αυτοί οι άνθρωποι είναι από την ίδια τη Γαλλία- είναι Άραβες από τη Γαλλία, είναι άνθρωποι μεικτής καταγωγής.

Η Δύση δεν πρέπει να παρουσιάζεται ως θύμα, αλλά να αλλάξει την πολιτική της απέναντι σε άλλους πολιτισμούς και θρησκείες, την πολιτική της για τις φτωχές χώρες και τους μετανάστες», είπε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελευθερία δεν πρέπει να στηρίζεται, να εδράζεται,  στην προσβολή των θρησκευτικών συναισθημάτων των άλλων.

«Η ανθρωπότητα υποφέρει από μια ισχυρή αυταπάτη για την ελευθερία. Η ελευθερία δεν μπορεί να είναι απεριόριστη, έχει όρια. Συνορεύει με την ευθύνη και το σεβασμό για τους άλλους πολιτισμούς και εδώ είναι το  πρόβλημα που γεννά αυτές τις επιθέσεις», είπε ο εμπειρογνώμονας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου