Google+ To Φανάρι : Περίσσευμα αλαζονείας από την Ομόνοια

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Περίσσευμα αλαζονείας από την Ομόνοια

Γιατί ο Τσίπρας θυμίζει το "Τσοβόλα δώστα όλα";;
 Με αυτοδύναμη... αλαζονεία εμφανίστηκε και χθες ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του. Με την πλατεία Ομονοίας να είναι «κομμένη» στα δύο και ο κόσμος να περιορίζεται στη μία πλευρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προσφώνησε, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, τους παρευρισκομένους λέγοντας «Λαέ της Αθήνας», επανέλαβε τα περί απομάκρυνσης του Αντώνη Σαμαρά από τη Ν.Δ., ενώ διαχώρισε τη «γαλάζια» παράταξη από τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι την επόμενη ημέρα «η Ν.Δ. θα έχει νέο αρχηγό και επιθυμούμε να έχουμε μια υγιή αντιπολίτευση»....
Ζήτησε επίσης αυτοδυναμία, για να μη χρειαστεί να έχει στο «πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κυρίας Μέρκελ».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε άνοιγμα αφενός προς τους αναποφάσιστους, καλώντας τους σε συμπόρευση, διότι, όπως είπε, «η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις, η ανεργία δεν κάνει διακρίσεις, η απόγνωση δεν κάνει διακρίσεις, τα λουκέτα δεν κάνουν διακρίσεις», και αφετέρου προς τα Σώματα Ασφαλείας, διευκρινίζοντας ότι «θα δώσουμε στους ενστόλους τη δυνατότητα να ασκούν το λειτούργημά τους σε αρμονία με τον πολίτη, αλλά και στους στρατιωτικούς, που μακριά από τις οικογένειές τους υπηρετούν την πατρίδα και δεν τους αξίζει αυτή η πατρίδα να τους εξευτελίζει με τη συμπεριφορά της». Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και με αφορμή την απόφαση της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων, τόνισε ότι «τον αφήνουμε να μαζέψει τα κομμάτια του, τον αφήνουμε στα εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα του μίσους».

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική του «δώσ' τα όλα» υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα. Από το ότι θα τελειώσουμε με τους «εθνικούς προμηθευτές και τους εθνικούς εργολάβους», μέχρι αξιοπρεπείς συντάξεις, εγγυημένες αγροτικές επιδοτήσεις, αλλά και κράτος δικαίου. Επανέλαβε, φυσικά, τις εξαγγελίες του περί απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους, κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασής του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με υψηλό αφορολόγητο όριο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου