Google+ To Φανάρι : Βοσνία: Εγκώμια υπέρ των τρομοκρατών στο διαδίκτυο

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Βοσνία: Εγκώμια υπέρ των τρομοκρατών στο διαδίκτυο

Την ώρα που ολόκληρη η Γαλλία είναι βυθισμένη στο πένθος αλλά βρίσκεται και σε κόκκινο συναγερμό μετά την αιματηρή επίθεση στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo που στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα και τους σημερινούς πυροβολισμούς κοντά στο Παρίσι με μια νεκρή αστυνομικό, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μερίδα της κοινής γνώμης εκφράζει τη στήριξή της στους δράστες.
Πολλά portals και κοινωνικά δίκτυα έχουν κατακλυστεί με μηνύματα μίσους και εγκώμια υπέρ των τρομοκρατών, γεγονός που επιβεβαίωσε και η πρόεδρος του Συμβουλίου για τα ΜΜΕ στη χώρα.

«Είναι τρομακτικό το γεγονός ότι ύστερα από μια τέτοια βάρβαρη σφαγή δημοσιογράφων και αστυνομικών, κάποιος αποφασίζει να προβεί σε σχόλια όπως αυτά, των οποίων έχουμε γίνει μάρτυρες, σε διάφορα portals και τα οποία προτρέπουν σε μίσος και πόλεμο» δήλωσε η Λίλιανα Ζούροβατς.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι άλλοι πολίτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κατά δεκάδες σήμερα έξω από τη γαλλική πρεσβεία στο Σαράγεβο προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο χθεσινό μακελειό.

Εφημερίδες και δημοσιογραφικές ενώσεις κάλεσαν τους πολίτες του Σαράγεβο να ανάψουν ένα κερί και να εναποθέσουν μολύβια κάτω από το σημείο, όπου βρίσκεται η σημαία έξω από τη γαλλική πρεσβεία, σε μια συμβολική κίνηση σεβασμού στην ελευθερία του Τύπου.

Μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους ήταν και ο επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη Μούσταφα Τσέριτς, ο οποίος δήλωσε πως το συμβάν στο Παρίσι "προκάλεσε μεγάλη φθορά στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ" και υπογράμμισε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμιά κατανόηση ή δικαιολόγηση της τρομοκρατίας.

Εξέφρασε δε την ελπίδα πως η επίθεση στο Παρίσι δεν θα οδηγήσει σε επιθέσεις κατά του Ισλάμ.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου