Google+ To Φανάρι : Εγκλημα κατά της Ελλάδος! Γερμανία:Σας διαλύσαμε αλλά το υπάρχον πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί. Νέα μέτρα!!!

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Εγκλημα κατά της Ελλάδος! Γερμανία:Σας διαλύσαμε αλλά το υπάρχον πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί. Νέα μέτρα!!!

Το Μνημόνιο στην Ελλάδα απέτυχε, λέει (τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή του) ο σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ Πέτερ Μπόφινγκερ.
Παρ'ολα αυτά η τρόικα  επιμένει να επιβάλει και άλλα δυσβάσταχτα  και αντιλαϊκά μέτρα. Δεν χωρά αμφιβολία λοιπόν πως ο αντικειμενικός τους σκοπός πέρα από τα παχιά λόγια του αέρα και τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις είναι η απολυτή εξαθλίωση έως και ο αφανισμός των Ελλήνων. 
Σ' αυτό το ανθελληνικό τους σχέδιο οι προσκυνημένοι υπάλληλοι εντός Ελλάδος παίζουν τον δικό τους ύπουλο  ρόλο προσπαθώντας να μας βάψουν τα μάτια...

Σε δηλώσεις του, ο στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου (από τον Μάρτιο του 2004, ο Μπόφινγκερ είναι μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης, δηλαδή των «σοφών» της οικονομίας) παραδέχεται ότι το πρόγραμμα που η τρόικα επέβαλε στην Ελλάδα, αντί να βοηθήσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την επιδείνωσε. Κι αυτό γιατί, όπως λέει, εφαρμόστηκαν πολλά σκληρά μετρά λιτότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα η δημοσιονομική προσαρμογή να είναι απότομη και βάρβαρη για τη χώρα και τους πολίτες. «Το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, πλέον, δεν ακολουθείται σε άλλες χώρες που μπαίνουν σε διαδικασία προσαρμογής» υπογραμμίζει στις δηλώσεις του στο capital.tv, ασκώντας δριμεία κριτική στις πολιτικές της τρόικας. «Θα έλεγα ότι το Μνημόνιο απέτυχε στο σύνολό του. Σίγουρα υπήρχε η ανάγκη για δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Ομως, η δόση των μέτρων λιτότητας ήταν υπερβολική!»


Σύμφωνα με τον κ. Μπόφινγκερ, η Ευρώπη θα πρέπει να διαμορφώσει διαφορετική πολιτική και να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, καθώς συμφωνήθηκαν πάνω σε υπερβολικά αισιόδοξες υποθέσεις για την ανάπτυξη.
Οπως λέει, πλέον η προσέγγιση που γίνεται σε άλλες χώρες είναι πολύ πιο προσεκτική. Δηλαδή, προχωρά μεν η προσαρμογή, αλλά σε μεγαλύτερο διάστημα, κάτι που σίγουρα είναι πιο αποτελεσματικό. Οπως εξηγεί, «χρειάζονται παρεμβάσεις που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα, άρα απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Χρειάζονται όμως περισσότερες επενδύσεις, ιδιωτικές και δημόσιες, που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη».



Ο Γερμανός οικονομολόγος και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση είναι ο νεότερος της περίφημης ομάδας των «πέντε σοφών» και εκφράζει σταθερά κεϊνσιανές θέσεις (είναι υπέρμαχος του κατώτατου μισθού), ασκώντας κριτική και στο κόστος δανεισμού της Ελλάδας μέσω του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.



Ο κ. Μπόφινγκερ, από το 1992, είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Βίρτσμπουργκ και ήταν από τους πρωτεργάτες μιας πρωτοβουλίας 59 καθηγητών υπέρ του ευρώ από το 1997, ενώ τον Αύγουστο του 2012 υποστήριξε, μαζί με τον Γιούργκεν Χάμπερμας και τον Γιούλιαν Νίντα-Ρίμελιν, μια σαφή αλλαγή πορείας της γερμανικής πολιτικής απέναντι στην κρίση του ευρώ. Από κοινού με επιφανείς Ευρωπαίους οικονομολόγους, είναι υπέρμαχος ενός συμφώνου για την απόσβεση των χρεών και μιας κοινής ευρωπαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής.



Και βιβλίο-ράπισμα από Γερμανό δημοσιογράφο

«Καταπέλτης» για τις παρεμβάσεις της τρόικας, τις οποίες χαρακτηρίζει «σιωπηλό πραξικόπημα», είναι το βιβλίο-σοκ του Γερμανού δημοσιογράφου Γιούργκεν Ροτ, που κυκλοφόρησε σε τέταρτη έκδοση στη Γερμανία.
Οπως δήλωσε ο συγγραφέας στην Deutsche Welle, προβληματίστηκε πολύ προτού καταλήξει στον όρο «σιωπηλό πραξικόπημα», ο οποίος αποτελεί και τον τίτλο του βιβλίου του. Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες και συνδικαλιστές τού είπαν ότι «αυτό που συμβαίνει στην ουσία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και την Ισπανία είναι “σιωπηλό πραξικόπημα”, γιατί γίνονται αλλαγές σε ένα πολιτικό και κοινωνικό σύστημα χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, χωρίς τη συμμετοχή του πληθυσμού στις διαδικασίες».



Ο Γερμανός δημοσιογράφος κατηγορεί ευθέως την τρόικα για κοινωνική αναλγησία και «εκβιαστικούς χειρισμούς», αναφέροντας ως παράδειγμα ότι «σχεδόν πάντα αποσιωπά ότι οι ιδιωτικοποιήσεις οδηγούν σε απολύσεις, μειώσεις μισθών κάτω από τα επίπεδα που επιβάλλει ο υγιής ανταγωνισμός και σε επισφαλείς σχέσεις εργασίας». Επισημαίνει ακόμα ότι, όσον αφορά τη χώρα μας, ευθύνη για τη σημερινή κρίση φέρουν η ελληνική πολιτική τάξη, συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σχετίζονται μαζί της και η γενικότερη νοοτροπία της οικογενειοκρατίας.
Ο κ. Ροτ κάνει ειδική αναφορά στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, παρατηρώντας ότι «το 80% των προσφύγων που εισρέουν στην Ε.Ε. έρχεται μέσω Ελλάδας, αλλά η Ευρώπη έχει αφήσει την Ελλάδα να παλεύει μόνη της με αυτό το πρόβλημα».


Αυτά μας λέει ο Στέλιος Κράλογλου αλλά ...δείτε τώρα και την στυγνή πραγματικότητα που μας επιβάλουν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι σωτήρες μας ...όπως μας την περιγράφει η
Πολυτίμη Οικονόμου

 Τα... σπάει στο Παρίσι! Σήμερα η καυτή ατζέντα με Ασφαλιστικό, ομαδικές απολύσεις και ανατροπές στο Δημόσιο

«Η συζήτηση προχωρά αναλυτικά και εξαντλητικά σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα» σημείωνε αργά χθες το βράδυ πηγή του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ελληνική πλευρά έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις θέσεις που έστειλε το οικονομικό επιτελείο στην τρόικα με e-mail την περασμένη Κυριακή αναφορικά με την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Οι θέσεις αυτές είναι:


1. Βελτίωση των δημοσίων εσόδων το 2015 χάρη στην ανάπτυξη, που, κατά τον Προϋπολογισμό, θα φτάσει το 2,9%.


2. Υψηλότερη εισπραξιμότητα του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Η τρόικα τοποθετεί την απόδοση του φόρου περίπου στο 60%, ενώ η Αθήνα υποστηρίζει ότι θα ξεπεράσει το 80%.


3. Εσοδα 400.000.000 ευρώ αναμένονται από τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.


4. Περίπου 350.000.000 ευρώ προσδοκάται ότι θα αποφέρει η δέσμευση καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων εμπλεκομένων σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, απάτης προς το Δημόσιο κ.λπ.


Οι χθεσινές συζητήσεις ξεκίνησαν στις 4 το απόγευμα με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Τάσου Αναστασάτου, των συμβούλων του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη και Σταύρου Παπασταύρου, και του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα. Λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα στο κτίριο μπήκαν και οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάντως, η συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί αναλυτικά στα υπόλοιπα θέματα (δηλαδή το Ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τις απολύσεις στο Δημόσιο και το Ενιαίο Μισθολόγιο) σήμερα.



Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο μικρής παράτασης των συνομιλιών μέχρι αύριο το πρωί.
Οριστικές αποφάσεις δεν πρέπει να αναμένονται από τις διμερείς συναντήσεις στο Παρίσι. Στόχος είναι να κλειστεί μια ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, με πιο πιθανή την 1η Δεκεμβρίου, αλλά και να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία εν όψει της αυριανής συνεδρίασης των βοηθών των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Euro Working Group).



Yπάκουος ο Γκίκας στους δανειστές

Αισιόδοξος και χαμογελαστός κατέφθασε χθες, λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπίας στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης για να συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπίας. Βεβαίως, το ερώτημα είναι αν η αισιοδοξία του θα δικαιωθεί στο τετ α τετ με τους Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ε.Ε.) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).


«Εχουμε έρθει για να συνεχίσουμε τη συζήτηση, κάνουμε πρόοδο και συνεχίζουμε. Σκοπός μας είναι να κλείσουμε την αναθεώρηση» δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης, βάζοντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Μάλιστα, σε ερώτηση για το δημοσιονομικό κενό του 2015, που σύμφωνα με την τρόικα ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ, απάντησε: «Αυτό θα κλείσει. Θα το συζητήσουμε». Ο υπουργός φρόντισε να στείλει στους δανειστές μας το μήνυμα ότι η Αθήνα συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις τους, λέγοντας: «Το βασικό θέμα είναι η Ελλάδα να συνεχίσει να αναπτύσσεται με δημοσιονομική πειθαρχία και επιπλέον διαρθρωτικές αλλαγές».



Πάντως, τα μηνύματα από τη Γερμανία δείχνουν ότι η ελληνική αντιπροσωπία θα περάσει δύσκολες ώρες στο Παρίσι. 

 Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το Βερολίνο διαμηνύει ότι το τρέχον πρόγραμμα θα πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει, ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει εντός Ελλάδας, ενώ μετά θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική φάση έως την πλήρη επιστροφή της χώρας μας στις αγορές. Καταλάβατε;


Τα ρεπορτάζ από την Δημοκρατία

Το σχόλιο απο το Ολυμπια:
 Το διήμερο των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι έληξε χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση από την τρόικα και χωρίς να επιλυθούν οι διαφορές για το δημοσιονομικό κενό. Πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg κάνουν λόγο για κυβερνητικό αξιωματούχο που μίλησε για παράταση του μνημονίου έως και 6 μήνες. Βάσει του Μνημονίου, τα ομόλογα αξίας 13,2 δις ευρώ που έχει εκδώσει το EFSF για την Ελλάδα θα πρέπει να ακυρωθούν στις 31 Δεκεμβρίου του έτους. Ωστόσο, για να μη χαθούν, λόγω του ότι δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως η αξιολόγηση θα πρέπει τα κράτη της Ευρωζώνης να εγκρίνουν την παράταση του προγράμματος, διατείνονται τώρα οι κύκλοι του οικονομικού επιτελείου.
 Και στο σημείο αυτό η απόλυτη σχιζοφρένεια:
Η Κυβέρνηση, αδύναμη να διαπραγματευτεί ως κυβέρνηση μιας εθνικά κυρίαρχης και ισότιμης χώρας, όχι μόνο στέκεται προσοχή στις διαταγές των δανειστών, αλλά συναινεί σε οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνουν. Παρά το ότι ακόμη και Γερμανοί σύμβουλοι της Μέρκελ δηλώνουν ανοιχτά ότι το Μνημόνιο και ο τρόπος εφαρμογής του στην Ελλάδα είναι λάθος, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει άλλη άποψη, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες στην ελληνική κοινωνία.
Η τελική απόφαση για το ελληνικό πρόγραμμα θα ληφθεί, όπως πολλάκις έχει ειπωθεί, στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου


Τα ρεπορτάζ από την Δημοκρατία
 Το σχόλιο απο το Ολυμπια
Αρχικο σχόλιο επιμέλεια Δημοσθένης Το Φανάρι. 27-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου