Google+ To Φανάρι : Οι φυλετικοί τύποι της Ευρώπης - σύνθετα πρόσωπα

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Οι φυλετικοί τύποι της Ευρώπης - σύνθετα πρόσωπα

Μεσογειακός
Εν όψει της αναμενόμενης αναβάθμισης του humanphenotypes.com, σας παρουσιάζουμε τους κύριους φυλετικούς τύπους της παλιάς έκδοσης. Τα σύνθετα πρόσωπα προέκυψαν μέσω λογισμικού μορφοποίησης προσώπου.  Δείτε τους υπόλοιπους


Αλπικός


Διναρικός


Κρομανοειδής


Βαλτικός


Ατλαντοειδής


Νορδικός


Λαπωνικός
Η ιστοσελίδα humanphenotypes.com όπως υποδηλώνει και το όνομά της, περιγράφει τους συνήθεις φαινότυπους της ανθρωπότητας και όχι αποκλειστικά φυλές, συνεπώς περιλαμβάνει πολλές μίξεις τους. Χρησιμοποιεί ωστόσο την παραδοσιακή ονοματολογία των φυλετικών ανθρωπολόγων. Όλες οι εικόνες για τους συνήθεις φαινότυπους της Ευρώπης υπάρχουν διαθέσιμες  εδώ.

Για τον κάθε τύπο της Ευρώπης έχουν επιλεγεί οι πιο κοντινές μορφολογικά εικόνες, χωρίς να υπάρχει σε όλες ακριβής ταύτιση με τα ονόματα του humanphenotypes, καθώς έχει σπασμένους τους φυλετικούς τύπους σε υπερβολικά πολλούς επιμέρους φαινότυπους. Ο παραπάνω Μεσογειακός άνδρας είναι ελαφρά Κρομανοειδής, αλλά φαίνεται να είναι ο πιο ταιριαστός. Επίσης, οι εικονιζόμενοι εδώ Κρομανοειδείς είναι οι πιο αντιπροσωπευτικοί, παρότι μάλλον ταιριάζουν πιο πολύ στην κεντρική Ευρώπη.

Πάντως στην Ελλάδα το humanphenotypes εμφάνιζε τους εξής φαινότυπους: (East) Mediterranean, Alpinid, Dinaro-Med, Asian Alpinoid (δηλαδή Alpinid-Armenid). Αρκετά κοντά στην πραγματικότητα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου