Google+ To Φανάρι : Αιματηρή εισβολή ενόπλων στη Βουλή του Καναδά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Αιματηρή εισβολή ενόπλων στη Βουλή του Καναδά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματα του, ενώ ένας ακόμη άνδρας φερόμενος ως δράστης σκοτώθηκε όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στη Βουλή του Καναδά το πρωί της Τετάρτης, στην Οτάβα. Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία εντόπισε και σκότωσε έναν ένοπλο άνδρα, ενώ εξακολουθεί να αναζητά τουλάχιστον έναν ακόμη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, έπεσαν τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί, ενώ ένας άνδρας εθεάθη να τρέχει προς το εσωτερικό της Βουλής Το κοινοβούλιο αποκλείστηκε, ενώ γύρω και εντός του επιχειρούν βαριά οπλισμένοι άνδρες των καναδικών δυνάμεων ασφαλείας. Οι αρχές προχώρησαν σε αποκλεισμό όλων των κυβερνητικών κτηρίων στην καναδική πρωτεύουσα, ενώ φέρονται να αναζητούν έναν ύποπτο ο οποίος διέφυγε πεζός προς την περιοχή του Σατό και άλλον έναν ο οποίος πιθανόν να διέφυγε με μοτοσικλέτα.

Όλες οι βάσεις των ενόπλων δυνάμεων του Καναδά ανά την χώρα έχουν κλείσει, παράλληλα, τις πύλες τους σε πολίτες. Λίγο μετά τις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδος εχθές, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε αποκλεισμό και του εμπορικού κέντρου Ριντό, κοντά στο κοινοβούλιο, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο εάν εκεί έχει καταφύγει εκεί ένας ή περισσότεροι δράστες της επίθεσης στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση καταγράφεται μόλις λίγες ώρες μετά την αναβάθμιση του βαθμού επικινδυνότητας για πιθανή τρομοκρατική επίθεση, από «χαμηλό» σε «μεσαίο».

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στέφεν Χάρπερ απεχώρησε με ασφάλεια από το κτίριο της Βουλής.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου