Google+ To Φανάρι : 1.461 μόνιμοι υπάλληλοι με πέντε προκηρύξεις σε ΔΕΗ, ΕΚΑΒ, Υπ. Οικονομικών και Λιμενικό Σώμα

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

1.461 μόνιμοι υπάλληλοι με πέντε προκηρύξεις σε ΔΕΗ, ΕΚΑΒ, Υπ. Οικονομικών και Λιμενικό Σώμα


Σε υπερώριμο στάδιο επεξεργασίας βρίσκονται πέντε διαγωνισμοί, μέσω των οποίων θα προσληφθούν 1.461 μόνιμοι υπάλληλοι. Πρόκειται για διαδικασίες που αφορούν την ενίσχυση φορέων, όπως η ΔΕΗ, το ΕΚΑΒ, το υπουργείο Οικονομικών και το Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων στελεχών των εμπλεκόμενων υπουργείων, όλες οι προκηρύξεις αναμένεται να βγουν «στον αέρα» το αμέσως προσεχές διάστημα.
 Συγκεκριμένα:

1. ΔΕΗ (601 θέσεις): Θα εκδοθούν δύο προκηρύξεις. Με την πρώτη θα επιλεγούν 580 τεχνίτες και μηχανικοί, και με τη δεύτερη 21 ειδικοί επιστήμονες υψηλών προσόντων και εμπειρίας. Για τη συντριπτική πλειονότητα των θέσεων απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος. Η έκδοση των διαγωνισμών καθυστέρησε λόγω του κριτηρίου της «ειδικής» εντοπιότητας. Το ΑΣΕΠ φέρεται ότι έχει τακτοποιήσει μηχανογραφικά τις υποδιαιρέσεις του συγκεκριμένου κριτηρίου. Το προσόν της «ειδικής» εντοπιότητας αποκτούν όσοι διαμένουν σε περιοχές όπου η ΔΕΗ προχώρησε σε απαλλοτριώσεις εκτάσεων.

2. ΕΚΑΒ (200 θέσεις): Η προκήρυξη βρίσκεται στο υπουργείο Εργασίας για την αναγκαία -βάσει νόμου- προσαρμογή των θέσεων (ποσοστό περίπου 7% αναλογεί στον ΟΑΕΔ). Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο υπουργείο Υγείας για να καταλήξει στο ΑΣΕΠ. Ο διαγωνισμός έχει ήδη λάβει έγκριση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Πληρώματα Ασθενοφόρων - Διασώστες του ΙΕΚ ΕΚΑΒ» και επαγγελματική άδεια οδήγησης.


3. ΥΠΟΙΚ (400 θέσεις): Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατάρτισης της προκήρυξης για την πρόσληψη 400 νέων εφοριακών, όπως επιβεβαιώνει ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Οικονομικών Αθ. Μάρας. Θα επιλεγούν πτυχιούχοι Νομικής και οικονομικών σχολών. Δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι υποψήφιοι που γεννήθηκαν έως και το 1993. Βασικά κριτήρια είναι ο βαθμός πτυχίου και η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.


4. Λιμενικό Σώμα (260 θέσεις): Οι προσλήψεις -για πρώτη φορά- θα διενεργηθούν με μεικτό σύστημα, δηλαδή τα τυπικά προσόντα θα «δώσουν» το 70% της μοριοδότησης και η γραπτή εξέταση το 30%. Οι υποψήφιοι θα περάσουν από υψομέτρηση, ιατρικές, αθλητικές και ψυχομετρικές εξετάσεις.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου