Google+ To Φανάρι : ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΧΑΟΥΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΧΑΟΥΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

libyi-8-2014
ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ ΒΥΘΙΣΑΝ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Άβουλη  ουραγός η Ελλάδα .... 
Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/8), εν μέσω χάους και κόλασης φωτιάς και πυρών σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, η επιχείρηση απεγκλωβισμού 186 Ελλήνων και αλλοδαπών υπηκόων στην Τρίπολη της Λιβύης. Στην επιχείρηση διάσωσης έλαβε μέρος και ....
Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία αποβιβάστηκε και έλαβε θέσεις στο λιμάνι της Τρίπολης και πλέον όλοι οι πολίτες επιστρέφουν με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, στη φρεγάτα "Σαλαμίνα" μεταφέρθηκαν με ασφάλεια 186 πολίτες. Πρόκειται για:
  • 87 Έλληνες
  • 13 Κύπριους
  • 12 Βρετανούς
  • 79 Κινέζους
  • 1 Ρωσίδα
  • 1 Αλβανό
Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης (31/7), οπότε το πλοίο έφτασε ανοιχτά του λιμανιού Τρίπολης, ενώ την ίδια ώρα η κινεζική κυβέρνηση ναύλωσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να απομακρύνει ακόμα περισσότερους πολίτες της από τη χώρα . Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, ανακοινώθηκε ότι σταμάτησε η λειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στη Λιβύη.
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ - ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Ένα - ένα τα κράτη που διατηρούσαν διπλωματικές αποστολές στη Λιβύη αποσύρουν το προσωπικό τους, αφήνοντας πίσω τους μια χώρα βυθισμένη στο χάος, χωρίς να είναι προς το παρόν ορατή κάποια ελπίδα διεξόδου. Υπαίτιοι γι' αυτό το τοπίο αποσταθεροποίησης που κυριαρχεί σήμερα στη Λιβύη, είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με την ωμή στρατιωτική επίθεση από αέρος και ξηράς ενάντια στη Λιβύη και τη συνακόλουθη ανατροπή του Μ. Καντάφι το 2011, έριξαν τη Λιβύη σε μια απερίγραπτη αποσταθεροποίηση, ενώ έκαναν άλλο ένα βήμα προς την καταστροφή της Μεσογείου, πολλαπλασιάζοντας τις εστίες πολέμου και οικονομικής κατάρρευσης.
Συνυπεύθυνη για το γεγονός ότι η Λιβύη σπρώχνεται στο χάος, είναι και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (με Πρωθυπουργό το Γ. Παπανδρέου και Υπ.Εξ. τον Ευ. Βενιζέλο), η οποία το 2011 υποστήριξε έμπρακτα την αμερικανό-γαλλική νατοϊκή επίθεση στη Λιβύη, παραδίδοντας την βάση του Αράξου και όπλα από το απόθεμα της Πολεμικής Αεροπορίας, για τον βομβαρδισμό της.
Η Ελλάδα, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, πρέπει να πραγματοποιήσει μια μεγάλη αλλαγή πορείας, προς την κατεύθυνση της αποδέσμευσης από το ευρωατλαντικό άρμα. Η ταυτόχρονη απαλλαγή από τα μνημόνια και η εφαρμογή μιας εναλλακτικής προοδευτικής πολιτικής δεν θα σηματοδοτήσει μόνο μια διέξοδο για τα εσωτερικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, αλλά επιπρόσθετα θα επιδράσει καταλυτικά στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων, ώστε η Ελλάδα να διαδραματίσει ένα ρόλο ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό στην περιοχή.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου