Google+ To Φανάρι : «Τραγέλαφος εάν γίνει Πρόεδρος ο Κουβέλης»

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

«Τραγέλαφος εάν γίνει Πρόεδρος ο Κουβέλης»

Ο Γ. Πανούσης της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι ο κύριος Φώτης έχει συμφωνήσει ήδη με τους Σαμαρά και Βενιζέλο
«Φωτιά» βάζουν στο πολιτικό σκηνικό τα σενάρια για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με τον Φώτη Κουβέλη, όπως έχει αποκαλύψει εδώ και πέντε μήνες η «δημοκρατία», να φαντάζει ως ένας από τους πιθανούς επόμενους ενοίκους της Ηρώδου Αττικού.
Η κυβέρνηση επισήμως επιχειρεί να κλείσει την προεδρολογία, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ότι θα καταψηφίσει οποιοδήποτε πρόσωπο κι αν προταθεί, ενώ στη ΔΗΜ.ΑΡ. ουσιαστικά αφήνουν τα πάντα ανοιχτά, εμμένοντας στη θέση ότι «το θέμα θα πρέπει να κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και όχι τώρα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη χαρακτήρισε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό πρόωρη τη σχετική συζήτηση, κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την έβαλε στην ατζέντα, αλλά, όπως είπε, «εμείς έχουμε δική μας ατζέντα και δεν ακολουθούμε». Ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε τηλεοπτική συνέντευξή, τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα μπει «σε διαδικασία ονοματολογίας», ωστόσο σημείωσε ότι «θα προτείνουμε υπερκομματικό πρόσωπο».
Την ίδια ώρα, πάντως, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έλεγε ότι ο κ. Κουβέλης «είναι κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ενώ και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε γνωστό ότι τρέφει «αισθήματα εκτίμησης κι αγάπης για τον Φώτη Κουβέλη».
Εκ μέρους του έτερου κυβερνητικού εταίρου, του ΠΑΣΟΚ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, τόνισε ότι «η εκλογή είναι σε έξι μήνες. Είναι λάθος να μιλάμε για αντιστοίχιση με κοινή γνώμη χωρίς να σεβόμαστε τους θεσμούς».

Η Αγίου Κωνσταντίνου, μέσω του εκπροσώπου της Χρήστου Μαχαίρα, ματαίως προσπαθούσε να διαψεύσει ότι «δεν έχει γίνει καμία νύξη στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. ούτε έχει μεταφερθεί κάτι σε στέλεχός της από παράγοντες», ταυτόχρονα όμως τον «άδειαζε» ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Πανούσης. «Ο Φώτης Κουβέλης έχει συμφωνήσει με τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας» δήλωσε, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «σε περίπτωση που εκλεγεί, ο πολιτικός κόσμος θα ζήσει τραγελαφικές καταστάσεις, καθώς η ΔΗΜ.ΑΡ. θα καταψηφίζει τα νομοσχέδια και ο Φώτης Κουβέλης ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τα υπογράφει». Ο Σπύρος Λυκούδης, επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στη ΔΗΜ.ΑΡ., εκτιμούσε ότι «θα ήταν ένας πάρα πολύ καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας ο κ. Κουβέλης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του εκπροσώπου του Πάνου Σκουρλέτη, υποστήριξε ότι «η συζήτηση γύρω από το πρόσωπο στην παρούσα φάση δεν βοηθάει. Και ο κ. Κουβέλης και οι 300 πρέπει να σκεφτούν αν δίνουν πράσινο φως σε μια πολιτική που ισοπέδωσε την κοινωνία». Τέλος, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ κάλεσε την κυβέρνηση «αντί να σκέφτονται το πώς θα εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αποφύγουν τις εκλογές, καλύτερα να σκέφτονται το πώς θα φύγουν για να ανασάνει ο τόπος».
Επίθεση από Χρυσή Αυγή

Σφοδρή επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΔΗΜ.ΑΡ. εξαπολύει η Χρυσή Αυγή σχετικά με τα νέα σενάρια που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να προτείνει τον Φώτη Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Το απόκομμα του 1% ζητά ανταλλάγματα για να διασώσει τη διαλυμένη κυβέρνηση Βενιζέλου - Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για την πτώση της παράνομης μνημονιακής εξουσίας. για να ανήκει πάλι η Ελλάδα στους Ελληνες» αναφέρει το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου, ενώ επισημαίνει ότι το μείζον ζήτημα για τον κ. Σαμαρά είναι η παραμονή στην εξουσία. «Βέβαια, οι εξελίξεις σύντομα θα είναι ραγδαίες και η εκτρωματική συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ δεν θα φτάσει μέχρι τον Μάρτη, αλλά κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον Σαμαρά να ονειρεύεται» προσθέτει χαρακτηριστικά.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου