Google+ To Φανάρι : Το Ντόνετσκ έμεινε χωρίς πόσιμο νερό

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Το Ντόνετσκ έμεινε χωρίς πόσιμο νερό

Οι μάχες στα νότια της ουκρανικής πόλης κατέστρεψαν την τροφοδοσία του εργοστασίου επεξεργασίας υδάτων! 
 Στη Λευκορωσία φαίνεται ότι μεταφέρεται ο διπλωματικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία, αφού εκεί θα συναντηθούν την επόμενη Τρίτη οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ουκρανίας και της Ρωσίας.
«Στη συνάντηση κορυφής θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας Σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, θέματα ενεργειακής ασφάλειας αλλά και η σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ντονμπάς» παρατηρεί σχετικά ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας. Στη συνάντηση του Μινσκ, την Ευρωπαϊκή Ενωση θα εκπροσωπήσουν η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ και ο επίτροπος Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ. Επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπίας θα είναι ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος στις 30 Αυγούστου θα μεταβεί και στις Βρυξέλλες, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε «επίσκεψη εργασίας».

Τη Ρωσία θα εκπροσωπήσει, όπως επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο, ο Βλάντιμιρ Πούτιν, όμως δεν είναι σαφές αν οι πρόεδροι της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα έχουν κάποια ιδιωτική συνάντηση στο πλαίσιο της συνόδου. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε ότι, συνολικά, οι ηγέτες «θα συζητήσουν τις σχέσεις της Ουκρανίας με την Τελωνειακή Ενωση και θα υπάρξει μια σειρά διμερών επαφών». Στο πλαίσιο αυτό, στη σύνοδο θα συμμετάσχουν και οι ηγέτες των χωρών που μετέχουν στην Τελωνειακή Ενωση που έχει συγκροτήσει η Ρωσία, δηλαδή ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο και ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ.

Την ίδια ώρα, οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία συνεχίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, τόσο στο Λουγκάνσκ όσο και στο Ντονέτσκ, προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών. Στα νότια του Ντονέτσκ, όπου οι μάχες κατέστρεψαν την τροφοδοσία του βασικού εργοστασίου επεξεργασίας υδάτων, αφήνοντας την πόλη χωρίς πόσιμο νερό, συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου σχολίασε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς. Στο Λουγκάνσκ, οι μάχες επέβαλαν τη διακοπή της επιχείρησης για την ανάσυρση των σορών των θυμάτων από την επίθεση σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε πρόσφυγες. Η ουκρανική κυβέρνηση απαγόρευσε και την αναμετάδοση 14 ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών, κατηγορώντας τα για «πολεμική προπαγάνδα».

Παράλληλα, εκτιμάται ότι η δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων εδάφους-αέρος στη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στη νότια επαρχία Αστραχάν οργανώθηκε ως επίδειξη ισχύος από τη Ρωσία

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου