Google+ To Φανάρι : Νέο άδειασμα σε Γεωργίου: Τολμάς να μιλάς κι εσύ; Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «στήνει στον τοίχο» τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος το 2009

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Νέο άδειασμα σε Γεωργίου: Τολμάς να μιλάς κι εσύ; Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «στήνει στον τοίχο» τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος το 2009

Χωρίς άλλοθι μένει πλέον ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τις τεράστιες ευθύνες του που οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο. Η ανθρώπινη... ασπίδα, με το όνομα Ανδρέας Γεωργίου, που χρησιμοποιούσε ακόμη και στην τελευταία ανακοίνωσή του επί της ουσίας ακυρώνεται. Και αυτό γιατί, από τη μια...
το Μαξίμου «αδειάζει» τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Και, από την άλλη, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «απαγορεύει» στον υπόδικο Γεωργίου να κάνει δηλώσεις εναντίον της Δικαιοσύνης. Ο... βασιλιάς πλέον είναι γυμνός και η αντίστροφη μέτρηση για όσους φούσκωσαν το έλλειμμα και οδήγησαν στα σκληρά μέτρα του Μνημονίου ξεκίνησε.

Παράλληλα, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, χθες, με την ομόφωνη απόφασή της σήκωσε ασπίδα στη Δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας επί της ουσίας θεσμική εκτροπή και απαράδεκτες τις δηλώσεις του Ανδρέα Γεωργίου κατά της Δικαιοσύνης, ειδικά από τη στιγμή που είναι υπόδικος και θα κριθεί από αυτή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, απαγορεύει την άσκηση κριτικής «σε αποφάσεις και πράξεις της Δικαιοσύνης, ιδιαιτέρως εκ μέρους εκείνων που ηγούνται διαφόρων Αρχών».

Ομόφωνα

Η εισήγηση του Προκόπη Παυλόπουλου τέθηκε προς ψήφιση και έγινε ομόφωνα δεκτή από τα παρόντα μέλη της επιτροπής (Νεράτζης, πρόεδρος, Κουτσογιαννακόπουλος, Καράμπελας, Κέλλας, Τσουμάνης, Μπούρας, Δρίτσας, Βούτσης Καραθανασόπουλος), γεγονός που καθιστά πλέον την παραμονή του κυρίου Γεωργίου στη θέση του προβληματική και στην πράξη μειωμένης εμβέλειας.

Από τη μεριά του, βέβαια, με ώρες καθυστέρηση, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, σε ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι δεν ήταν παρών στην επιτροπή το χρονικό διάστημα που συζητήθηκε η πρόταση του Προκόπη Παυλόπουλου, η οποία αφορούσε τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου, και επομένως δεν συμμετείχε στη συζήτηση και την ψηφοφορία. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι «από το περιεχόμενο της διαρροής γίνεται φανερό ότι κάποιοι επιμένουν να παραχαράσσουν την αλήθεια σχετικά με τις ευθύνες τους για τα greek statistics και για την τραγική κατάσταση όπου έφεραν την οικονομία, με αποτέλεσμα την αναγκαστική είσοδο της χώρας στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής».

Η απάντηση

Απαντώντας στις δηλώσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της επιτροπής Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν θα περίμενε κανείς αποδοκιμασία -και πολύ περισσότερο συγγνώμη- από τον κ. Ρήγα και το ΠΑΣΟΚ για τα έργα και τις ημέρες του Α. Γεωργίου και της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κατά την εποχή του. Αλλωστε το “φούσκωμα” του ελλείμματος, για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, είναι προϊόν “αγαστής” συνεργασίας τους και “φυσική συνέχεια” του αλήστου μνήμης “λεφτά υπάρχουν” του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, που μας οδήγησαν στον εφιάλτη των Μνημονίων».

Ολα ξεκίνησαν πάντως την περασμένη Παρασκευή, όταν με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής έκανε λόγο για πολλαπλές επιθέσεις εις βάρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ., με στόχο την «υπονόμευση της ανεξαρτησίας της και την παρεμπόδιση της πιστής εφαρμογής του νόμου και των στατιστικών αρχών». Παράλληλα, παίζοντας πολιτικό παιχνίδι, συνέχισε με χαρακτηρισμούς που δεν είναι της δικαιοδοσίας του, επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη με αφορμή το βούλευμα που τον στέλνει ως κατηγορούμενο λέγοντας: «Ο ρόλος της Δικαιοσύνης σε όλα αυτά θα έπρεπε να είναι μόνον ένας. Η πραγμάτωση του κράτους δικαίου. Ούτε το πελατειακό μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας ούτε η απάτη προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία, ούτε (πέραν της ιδίας αυτοεξαπατήσεως) η εξαπάτηση των ευρωπαϊκών θεσμών αποτελεί στοιχείο του εθνικού συμφέροντος».
Οι δηλώσεις αυτές του κ. Γεωργίου είχαν προκαλέσει την αντίδραση του Μαξίμου που, σε διαρροές, τόνιζε ότι «δεν αρμόζει σε διοικητικό υπάλληλο να εκφράζει παρόμοιες κρίσεις».


Νίκος Ελευθερόγλου
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου